Meny

Brekurs og brecamp 2019

brekurs
07. - 14.
Jul
Dato: 07 jul - 14 jul, 2019
Sted: Jotunheimen
Målgruppe: Rovere, Ledere
Påmeldingsfrist: 20.06.2019
Prosjektleder: Siri Haug
Type: Nasjonalt arrangement
I år arrangerer vi grunnkurs og en brecamp, så du kan oppleve fjell og breer med eller uten instruktør i taulaget. Gjennom en spennende uke på fjellet får du lære alt du trenger for å ferdes trygt på bre - eller bruke alt du har lært fra før!

Bre- og fjellcamp
Har du vært på brekurs tidligere og har lyst til å dra på tur med likesinnede? Eller vil dra på fjelltur utenom breene? Bli med på brecampen, hele uka eller bare noen dager. Deltakerne styrer seg selv, og går på tur uten instruktør, i turlag de deler inn selv. På eller utenom bre. Det blir turer i brefallet og til topper rundt breene. Det er selvfølgelig også fritt frem for å repetere og trene på metoder fra kurset, slik som redning. Hvis noen har lyst, kan de også trene på videregående temaer innen redning. Instruktørene på kurset kan være med og veilede litt når de har mulighet. Breutstyr kan lånes.

Påmelding innen 20. juni.

 

Brekurset
Brekurset er et av NSFs store kurs innen friluftsliv og ledelse. Gjennom en spennende uke får du lære alt du trenger for å ferdes trygt på bre, samtidig som du får utfordret deg selv i høyfjellet og blir tryggere på å lede andre på tur.

Du får oppleve å vandre rundt, over, gjennom og nedi spektakulære blåisformasjoner, og langtur med overnatting oppe på breen. Du lærer bevegelsesteknikker og veivalg i krevende is-terreng og snødekte områder, og metoder for redning opp fra sprekker. Du får prøve isklatring og rappeller, og du får øve deg på ledelse av taulaget. Uken er full av opplevelser, og gir deg kunnskapen som trengs for nye eventyr på egen hånd.

Ledelse er et viktig element, og deltakerne bytter på å lede sitt taulag. Det blir minst mulig rene teoriøkter - vi tar heller ting underveis når vi er ute på tur. Sikkerhet og veivalg vil også gå igjen i det meste vi gjør. Instruktørene er speidere som har tatt utdanning og er sertifisert som breførere.

Kurset tilsvarer Norsk Fjellsportforums grunnkurs bre, pluss litt til.

Påmelding innen 20. mai.

Søknad og påmelding
Kurs og camp er for speidere over 18 år.  Både NSF og KFUK-KFUM-speidere er velkommen!

Det er begrenset med plasser på kurset, og søknadsfristen er nå løpt ut. Brecampen har ikke noe tak på antall deltakere, men her kreves det at man har tatt grunnkurs bre tidligere hvis man skal være med på bretur.

Påmeldingsfrist for brecampen er 20. juni.

Spørsmål?
Kontakt Siri Haug på sirihaug86@gmail.com

Foto: Morten Ødegaard

Del saken

23.
May
30. - 02.
May / Jun

Turlederkurs kano

Sted: Østlandet
30. - 02.
May / Jun

Havbraatt skipperkurs 2019

Sted: Sørlandet

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen