Brekurs og brecamp 2023

Bre- og fjellcamp
Har du vært på brekurs tidligere og har lyst til å dra på tur med likesinnede? Eller vil dra på fjelltur utenom breene? Bli med på brecampen, hele uka eller bare noen dager. Deltakerne styrer seg selv, og går på tur uten instruktør, i turlag de deler inn selv. På eller utenom bre. Det blir turer i brefallet og til topper rundt breene. Det er selvfølgelig også fritt frem for å repetere og trene på metoder fra kurset, slik som redning. Hvis noen har lyst, kan de også trene på videregående temaer innen redning. Instruktørene på kurset kan være med og veilede litt når de har mulighet. Breutstyr kan lånes.
Påmelding innen 20. juni.
Brekurset
Brekurset er et av NSFs store kurs innen friluftsliv og ledelse. Gjennom en spennende uke får du lære alt du trenger for å ferdes trygt på bre, samtidig som du får utfordret deg selv i høyfjellet og blir tryggere på å lede andre på tur.
Du får oppleve å vandre rundt, over, gjennom og nedi spektakulære blåisformasjoner, og langtur med overnatting oppe på breen. Du lærer bevegelsesteknikker og veivalg i krevende is-terreng og snødekte områder, og metoder for redning opp fra sprekker. Du får prøve isklatring og rappeller, og du får øve deg på ledelse av taulaget. Uken er full av opplevelser, og gir deg kunnskapen som trengs for nye eventyr på egen hånd.
Ledelse er et viktig element, og deltakerne bytter på å lede sitt taulag. Det blir minst mulig rene teoriøkter - vi tar heller ting underveis når vi er ute på tur. Sikkerhet og veivalg vil også gå igjen i det meste vi gjør. Instruktørene er speidere som har tatt utdanning og er sertifisert som breførere.
Kurset tilsvarer Norsk Fjellsportforums grunnkurs bre, pluss litt til.
Påmelding innen 20. mai.
Søknad og påmelding
Kurs og camp er for speidere over 18 år. Både NSF og KFUK-KFUM-speidere er velkommen!
Det er begrenset med plasser på kurset. Brecampen har ikke noe tak på antall deltakere, men her kreves det at man har tatt grunnkurs bre tidligere hvis man skal være med på bretur.
Deltakeravgift
Kursavgiften er 3500 kr. Deltakere kan søke om støtte fra Lederfondet. Enkelte grupper og kretser har også satt av midler til ledertrening, som du kan søke om.
Deltakerne på brecampen betaler 250 kr per dag de deltar.
Dette dekker bl.a. all mat, overnatting og lån av utstyr.
Transport
Deltakerne må selv ordne reise. Det er mulig å ta buss opp til Sognefjellshytta, og derfra er det kun en kort gåtur inn til campen. Reiseutgifter er ikke inkludert i kursavgiften.
Utstyr
På kursene får du låne alt nødvendig breutstyr. Deltakerne på brecampen vil antagelig også kunne låne breutstyr. Ellers trengs vanlig utstyr og bekledning for turer på høyfjellet. Telt og kokeutstyr vil også kursstaben ordne ved behov. Mer informasjon om utstyr sendes ut til deltakerne.
Spørsmål?
Kontakt Lars Rugsveen på lars@rugsveen.com
Foto: Morten Ødegaard