Isklatretur 2018

Isklatring
16. - 18.
Feb
Dato: 16 feb - 18 feb, 2018
Sted: Rjukan
Målgruppe: Rovere, Ledere
Påmeldingsfrist: 06.02.2018
Prosjektleder: Lars Rugsveen
Type: Nasjonalt arrangement
Nettverk for friluftsliv arrangerer tur for alle rovere og ledere på Rjukan, med fokus på isklatring. Rjukan er et av Europas beste steder for akkurat det, med fosser i alle vanskelighetsgrader.

Når man klatrer på is bruker man to isøkser og har stegjern festet til støvlene. Man er sikret på samme måte som fjellklatring, med sele og tau. Vi vil holde oss i et av de enkle områdene, der det er fosser som hverken er veldig høye eller veldig bratte. De ligger i skogen, der vi kan sette opp topptau fra trær.

Du trenger ikke kunne noe om isklatring for å være med, men bør ha gjort litt sikring på topptau (ute eller inne). Rigging av topptau vil de som har kompetanse til det gjøre. Nettverket har også alt utstyr man trenger, til utlån. Det du trenger er varme klær og fjellstøvler som ikke er altfor myke.

Det er fritt fram for å være med på turen uten å drive isklatring også.
Rjukan ligger på kanten av Hardangervidda, og det er fint fjellskiterreng i nærheten. For dem med skredkunnskap og erfaring med bratt skikjøring er også Gaustatoppen et bra mål om forholdene er gode.

Vi lager teltleir like i nærheten av Krokan turisthytte, hvor det er få minutter å gå bort til fossene. Vi samkjører telt, transport og mat så godt det lar seg gjøre. Vil du være med? Send en epost til Lars.

Foto: Morten Ødegaard.

Del saken

26. - 28.
Jan

Helgekurs - Astronomi

Sted: Østlandet
29. - 01.
Jan / Feb

Ledertreningsuke - uke 5

Sted: Vestlandet
02. - 04.
Feb

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen