Kurs i fjell- og vinterferdigheter 2019

Deltagere på fjellederkurset
14. - 17.
Feb
Dato: 14 feb - 17 feb, 2019
Sted: Solstølen, Haugastøl
Målgruppe: Rovere, Ledere
Deltageravgift: 800
Type: Nasjonalt arrangement
Lær om planlegging og gjennomføring av sikre og opplevelsesrike turer i vinterfjellet, og om det å mestre krevende situasjoner.

NB: påmeldingsfristen er utløpt.

Program

I 2019 blir ikke fjellederkurset arrangert. I stedet arrangerer fjellederkursstaben en langhelg på Haugastøl med fokus på vinterferdigheter og hvordan man kan bygge og bo i snø. Denne helgen vil være et godt grunnlag for å delta på fjellederkurset 2020. 

Vi møtes torsdag kveld på forbundets tømmerhytte Solstølen, og blir én natt inne før vi drar ut på en tredagerstur med to overnattinger i snøen. Kurset avsluttes søndag på Solstølen. 

Inne på Solstølen blir det mulighet for en gjennomgang av teori, felles middag og tid til å bli kjent. Ute fokuserer vi på å grave og bygge ulike konstruksjoner i snø, biuvakkrutiner, valg av huletomt, trygg ferdsel og marsjrutiner. Det blir også anledning til å trene på orientering i vinterfjellet. 

Vi praktiserer tur etter evne, og kommer i forbindelse med påmelding til å be om en tilbakemelding på hva du vil å lære mer om, slik at vi kan skreddersy helgen best mulig. Veilederne har bred erfaring fra friluftsliv generelt og vinterfjell spesielt, og vi er klar for å gi påfyll, utfordringer og læring både til deg som aldri har sovet ute på vinteren før, og til deg som allerede er en friskus på vinterfjellet. 

Tidligere fjellederkursdeltakere som er interessert i å lære mer om vinterfjellet, være en del av fjellederkursmiljøet og eventuelt kan tenke seg å bidra i stab i fremtiden er også velkommen til å delta på vinterhelgen.

Overnatting
Kurset har utgangspunkt på Solstølen, som er forbundets flotte, stemningsfulle fjellhytte bygd i 1928 i bjørkeskogbeltet.

Klær og utstyr
Du behøver varme og vindtette fjellklær, varm sovepose og liggeunderlag. I tillegg må du ha fjellski, søkestang og snøspade. Vi skaffer kokeapparater, telt og annet fellesutstyr og stiller med all mat.

Stab
Staben består av speiderledere i ulik alder med erfaring fra vinterfjellet, og som kjenner området der kurset arrangeres.

Deltakeravgift
Deltakeravgiften vil dekke mat, utstyr, hytteleie med mer. Du må selv stå for transport til Haugastøl og personlig utstyr.

For økonomisk støtte finnes det i mange kretser støtteordninger og fond du kan søke. Kurset er også en utdanning av deg som leder og en ressurs for gruppa slik at gruppa kanskje kan hjelpe til med å dekke deltakeravgiften for deg. I tillegg kan du søke støtte fra Lederfondet. Lederfondet dekker bare deler av deltakeravgiften. Les mer her.

 

Foto: Silje Høysæter

Del saken

01. - 03.
Feb

Isklatretur

Sted: Østlandet
01. - 03.
Feb
22.
Feb

Tenkedagen 2019

Sted: Hele landet

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen