Ledertrenerkurset, oppstartshelg

Foto: Emilie Kalvatn
22. - 24.
Mar
Dato: 22 mar - 24 mar, 2019
Sted: Leikvinjar, Hønefoss
Målgruppe: Ledere
Deltageravgift: kr 3900,-
Påmeldingsfrist: 01.02.2019
Type: Nasjonalt arrangement
Vil du bidra til å utdanne speiderledere i Norges speiderforbund? Ledertrenerkurset gir deg muligheten til dette. Etter fullført kurs vil du kjenne deg enda tryggere på egne evner til å veilede og undervise andre.

Ledertrenerkurset går over to kurshelger i løpet av ca. et halvt år, og i tillegg er det en praksisperiode mellom disse. Helg nr. 2 er 22.-24. november.

Kursopplegget veksler mellom teori og praksis. I løpet av kurset vil du som deltaker få prøve deg på veiledning av ulikt slag, og med økende progresjon. Kurset gjennomføres over to langhelger med en mellomliggende praksisperiode. I kurshelgene vil vi være både ute og inne, med overnatting i lavvo. I praksisperioden skal du være en del av kursstaben for et kurs i egen krets eller region, og slik få prøve ny kunnskap og ferdigheter i praksis.

På kurset blir du bedre kjent med prinsippene for speiderledelse. Du utvikler både kunnskapene, ferdighetene og holdningene dine til ledelse, og du får en enda bedre forståelse for helheten i Norges speiderforbunds lederopplæring. Gjennom diskusjoner får du og de andre deltakerne økt bevissthet om hvorfor vi gjør som vi gjør i speideren!

Når du har gjennomført det er du godkjent ledertrener i Norges speiderforbund og kan være kursleder for kursene i grunntreningen i egen krets eller korps (vær oppmerksom på at kretsen din formelt må oppnevne deg som ledertrener før du kan starte som ledertrener). 

For å kunne delta på Ledertrenerkurset må du være godkjent leder og ha fullført grunntreningen. Det er en fordel, men absolutt ikke noe krav, at du har gjennomført Trekløver-Gilwell.

Husk at du kan søke støtte til å delta fra Lederfondet.

Har du spørmål? Ta kontakt med kursleder:

Kursleder, ledertrenerkurset 2019
Petter Gulbrandsen
Telefon: 22 99 22 30 (forbundskontoret)

Del saken

14. - 17.
Feb
22.
Feb

Tenkedagen 2019

Sted: Hele landet
22. - 24.
Mar

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen