LØFT 2018

Dato: 21 sep - 23 sep, 2018
Målgruppe: Rovere, Ledere
Type: Nasjonalt arrangement
Høstens viktigste møteplass for påfyll av ny kunnskap og inspirasjon: Bli med på årets LØFT og treff gamle og nye venner! Løft er en viktig arena der speidere møtes for å lære, utveksle ideer og inspirere hverandre. Stedet i år blir Gullbekkheia, i nærheten av Mo i Rana. Tema er Patruljen i samfunnet, og det blir mange spennende kurs å velge mellom.

21.-23. september inviteres alle ledere og rovere i Norges speiderforbund til LØFT på leirstedet Gullbekkheia i nærheten av Mo i Rana.

Det vil som vanlig også være mange kurs som går på friluftsliv, men årets spesielle tema vil være Patruljen i samfunnet, altså alle måtene speidere kan delta aktivt i samfunnet på.

Denne helga vil vi bruke patruljesystemet med patruljer sammensatt av deltakere fra ulike grupper. Alle patruljene får egne navn og får tildelt egen lavvo. Overnattingen inngår i deltakeravgiften.

Påmeldingsfrist er 27. august og frist for valg av kurs er mandag 3. september.

Reise
Innsjekk er åpen fra fredag ettermiddag, men selve programmet starter på formiddagen på lørdag, for å gi deltakerne mulighet til å ankomme tidlig på lørdag. Avslutning vil være rundt kl. 13 søndag, slik at det er mulig å rekke fly eller tog.

Reisealternativer på fredag: Fly til Bodø eller Mo i Rana, eller reis miljøvennlig og ta tog til Mo i Rana (siste mulige avgang fra Trondheim blir nattog 23.40 med ankomst kl. 6 på lørdag, og fra Bodø kl. 17.34). For å gjøre det enklere for deltakerne, blir det satt opp gratis busstransport fra Mo i Rana og Bodø flyplass. For dem som vil benytte seg av dette, er siste mulige ankomst til Bodø på fredag kl 20.20 (siste ankomsttidspunkt til Mo i Rana avklares).

Reisealternativer på søndag: Fly fra Mo i Rana eller Bodø. For å gjøre det enklere for deltakerne, blir det satt opp gratis busstransport fra Gullbekkheia til Mo i Rana og Bodø flyplass. For dem som vil benytte seg av dette, er tidligste mulige fly fra Bodø kl 17.40, og kl. 15.40 fra Mo i Rana. Eventuelt ta nattoget til Trondheim kl. 00.20 (tidligste avgang til Trondheim blir buss for tog kl. 15.35 på søndag).

Reisestøtte
Deltakere som vil ha reisekostnader på minst 1000 kr kan søke om reisestøtte. Utregningen og utbetalingen vil skje i etterkant av arrangementet (vi vil bestrebe å dekke mest mulig, men noe egenandel må påberegnes). Søknadsskjemaet kan lastes ned i dokumentboksen.

Kurstilbud
Her er noen av de spennende kursene/aktivitetene som kommer på årets LØFT:

• Emnekurs i speiderfriluftsliv
  • Speiderspillet - drop in
  • Primitive ildteknikker: Lærerikt kurs i primitive ildteknikker som gir en innføring i ildteknikkene som ble tatt i bruk før fyrstikkene ble oppfunnet. I hovedsak vil det dreie seg om friksjonsteknikker, men også kompresjon, flint og stål og sol. Se film her.
  • Lokal synlighet - tips og øvelser
  • Gruppeledelseskurs
  • Skadesminkekurs
  • Troppslederen og patruljeledelse
  • Erfaring med Friluftsskole og hvordan rovere/peffer brukes som aktivitetsledere
  • Primus: bruk og enkelt vedlikehold
  • Klatring
  • Fluebinding
  • Godteri
  • Speiding for alle
  • Trygge og inkluderende møter
  • Fuglekjennskap

I tillegg kan vi friste med følgende:

• Varm kveldsmat
  • Hjemmelaget suppe
  • Fakkelløype
  • Utespising rundt bål hvis været holder seg
  • Leirbål på lørdag
  • Kaffe, te og bamsemums på soveposekanten

Påmeldingen til arrangementet er åpen, og vi oppfordrer til rask påmelding for å sikre deg plass på kursene du ønsker.

Vel møtt til årets LØFT!

30. - 02.