LØFT 2019

Deltageravgift: 700
Påmeldingsfrist: 01.09.2019
Type: Nasjonalt arrangement
Bli med på årets LØFT for påfyll av ny kunnskap og inspirasjon! Her møtes rovere og ledere fra hele landet for å lære, utveksle ideer og ha det hyggelig sammen.

LØFT gir deg nettopp et løft, gjennom et bredt kurstilbud, flotte opplevelser og god mat sammen med andre ledere og rovere. I år arrangeres LØFT i trivelige Kopervik i Ryvarden krets.

Kopervik ligger i Karmøy kommune, en drøy mil fra Haugesund lufthavn. Vakker kystnatur og spennende vikinghistorie er sentrale stikkord for denne delen av Norge. Kopervik var et betydelig handelssted på 1800-tallet, og grunnlaget var sildefisket. Under LØFT får du muligheten til å bli kjent med denne sjarmerende byen.

Speiding som en trygg plass for barn og unge er et gjennomgående tema på årets Løft, noe som gjenspeiler seg i både kurstilbudet og andre deler av programmet. Som vanlig på Løft, står lederpleie i sentralt. Arrangør lover vekking med kaffe/te og kjeks i soveposen. I tillegg kan deltakerne også glede seg til en gourmet suppe og pulled pork (mens vegetarianere får et tilbud om vegatarburger).

Vi er i ferd med å ferdigstille kurstilbudet på LØFT, men foreløpig kan du velge mellom følgende kurs:

• Trygge og inkluderende speidermøter
  • Primitive ildteknikker
  • Emnekurs i kano
  • Klatring på Haugalandsveggen (både for deg som er nybegynner og mer erfaren)
  • Kommunikasjon i speidersammenheng
  • Emnekurs i konfliktløsning
  • Revejakt (radiopeileorientering)
  • Radio i lek, læring og på tur (PMR-merket)
  • Mange muligheter som rover!
  • Byvandring i Kopervik
  • Ungdom og rus
  • Refleksjon/diskusjon med Speiderspillet - Verdier, meninger og sånn
  • Prosjektmetoden – et verktøy på speiderveien?

Du vil også kunne få detaljert informasjon om internasjonal speiding og få høre om planene for speiderlandsleiren i 2021. Selvsagt blir det mulighet for guidet byvandring i Kopervik, som har historie tilbake til vikingtiden.

Under kursøktene blir det tilbud om barnepass for deltakere som har med små barn på LØFT.

Program (foreløpig)

18:00    Bussavang fra flyplass og Håvik
20:00    Middag
21:00    Kveldsaktivitet
23:00    God natt!

8:00 Frokost
9:00 Kurs økt 1
12:00 Lunch
13:00 Kurs økt 2
18:00 Middag - med dessert
20:00 Felles aktivitet (refleksløype og leirbål)

Søndag

8:00 Frokost
9:00 Kurs økt 3
12:00 Lunch
13:00 Pakking og avreise
14:00 Transport til flyplass og kystbuss

Reise til Kopervik

Kommer du til Haugesund litt før eller blir litt lenger, finnes det flere lokale severdigheter og attraksjoner du kan besøke på egen hånd: Visnes Gruvemuseum, Bukkøy (Nordvegen Historiesenter), Minigolf, Torvastad Zoo, Vallhall (Ravnafloke) og Karmøyhallen (svømmehall).

Kopervik ligger bare en kort kjøretur fra Haugesund lufthavn. Det blir satt opp fellestransport fra bussterminalen og flyplassen, og du kan bestille plass i påmeldingen. Ønsker du alternativ til å reise med fly, har Haugesund en god bussforbindelse til både Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger.

Sett av helgen 20.-22. september og meld deg på nå. Husk å tipse medledere og rovere om muligheten!

Påmeldingen er åpen!

30. - 01.