Speideraksjonen 2022

Jente som smiler
01. - 30.
Apr
Dato: 01 apr. - 30 apr., 2022
Målgruppe: Bevere, Småspeidere, Speidere i tropp, Rovere, Ledere
Type: Nasjonalt arrangement
Speidere i Norges speiderforbund hjelper hvert år barn og ungdom andre steder i verden gjennom Speideraksjonen. Vi gjør verden bedre!

Speideraksjonen foregår i hele april, men speidergruppene velger selv tidspunktet som passer for dem. Én mulighet i Frivillighetens år 2022 er å kombinere aksjonen med Speidernes dag-arrangementet på St. Georgsdagen 23. april.

Opp mot 10 000 speidere og ledere deltar vanligvis i Speideraksjonen! Vi håper at vi i år kan gjennomføre aksjonen som før pandemien, men tilbyr selvsagt gode alternativer til for eksempel å samle inn med bøsser i nabolaget.

Årets aksjonsmål
Pengene vi samler inn gjennom årets speideraksjon går til Flyktninghjelpens arbeid for at barn og unge i Libanon skal få utdanning. Det lille landet ved Middelhavet som grenser til Syria i nord og Israel i sør har tatt i mot et enormt antall flyktninger gjennom mange år med uro og krig i Midtøsten. Å være på flukt er en veldig krevende tilværelse, spesielt for barn og ungdommer. Det å få gå på skole gir dem en viss trygghet og håp om en bedre framtid. Det gjør en stor forskjell!

Noe av pengene går til Norges speiderforbunds egne, gode samarbeidsprosjekter med speidere i Zambia, Liberia og Malawi. Vi samarbeider med speiderforbund i disse landene, slik at de kan tilby god speiding til mange flere barn og ungdommer.

Les mer om Speideraksjonen på aksjonsiden og bli med!

Foto: Thomas Markento Andresen og Bente Pernilla Høye

Del saken