Meny

St. Georgsdagen: Bli med på speiderskjerfdagen!

Speidere på St. Georgsdag
23. - 23.
Apr
Dato: 23 apr, 2020
St. Georgsdagen er 23. april. På denne dagen fornyer speiderne sitt speiderløfte.

Dagen feires til minne om helgenridderen St. Georg og brukes som et symbol for det godes seier over det onde. Et gammelt sagn forteller at han kjempet mot en ildsprutende drake for å redde livet til en vakker prinsesse. Dette er symbolet på St. Georgs kamp mot det som er dårlig og ondt (draken), og for det som er godt, edelt og sant (prinsessen). Les mer om legenden om St. Georg i Speiderbasen. 

Bli med på speiderskjerfdagen og Norges største hjemmeleir!

23. april feirer vi St. Georgsdagen, akkurat som millioner av andre speidere over hele verden. I år blir det på en litt annen måte enn hva vi er vant til, men det kan bli veldig fint og gøy likevel!

Norges største #hjemmeleir
Vi håper du blir med på Norges største felles hjemmeleir natt til 23. april. Sett opp telt i hagen eller i stua, eller et annet sted, heng opp hengekøya på balkongen, eller slå deg ned på en madrass under spisebordet. Bruk fantasien og lag det koselig, det er mange muligheter!

#Speiderskjerfdagen
Bli med på speiderskjerfdagen! Når du står opp torsdag 23. april, ta på deg speiderskjerfet ditt og gå med det hele dagen, enten du er hjemme eller ute. Du kan være skikkelig stolt av å være med i verdens største og beste barne- og ungdomsbevegelse!
Den internasjonale speiderskjerfdagen markeres 1. august hvert år, men siden de fleste norske speidere har sommerferie da, vil vi heller bruke St. Georgsdagen til å vise at vi er speidere.

Ta gjerne bilder fra din markering av St. Georgsdagen og del dem med oss: #speiding #speiderskjerfdagen #hjemmeleir 

 

Film: Regine Skogmo Grøtte, Sigbjørn Skogmo Grøtte, Trond Anders Nordby

Del saken

22. - 24.
May
01. - 30.
Jun
05. - 07.
Jun

NM i speiding - AVLYST

Sted: Hele landet

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen