Meny

Trekløver-Gilwell 2019/20

Trekløver-Gilwell-perler som kan bæres av de som har gjennomført kurset.
29. - 06.
Jun / Jul
Dato: 29 jun - 06 jul, 2019
Sted: Ljøra elv, Trysil
Målgruppe: Ledere
Påmeldingsfrist: 31.03.2019
Type: Nasjonalt arrangement
Trekløver-Gilwell er norsk speidings høyeste ledertrening, og er et kurs med historiske røtter helt tilbake til speiderbevegelsens begynnelse!

Trekløver-Gilwell er et videregående kurs og består av et ukeskurs, en praksisperiode med veiledning og en oppfølgingshelg. Kurset er den naturlige fortsettelsen av din lederutvikling når du har tatt grunntreningen og vært speiderleder i noen år. Kurset gir deg mulighet til å bli bedre kjent med deg selv som person og som speiderleder. Trekløver-Gilwell bruker speidermetoden i praksis -  patruljesystemet, friluftsliv og learning by doing er sentrale elementer gjennom hele treningen. 

Når du har gjennomført Trekløver-Gilwell mottar du «sølvknappen» og Trekløver-Gilwell-skjerfet. 

Om kursuka
Kursuka fokuserer på kjernen i speidingen og hva det betyr for deg: Hvorfor er jeg speider? Hvorfor er jeg speiderleder? Hva betyr speidingens verdigrunnlag? Hva gir det meg? Hva er det jeg ønsker å være med på å bringe videre til nye generasjoner speidere? I løpet av kursuka får du utfordringer i ledelse og samarbeid. I en uke skal du bo ute, lære og løse oppgaver sammen med din patrulje. 

Praksisperiode
I praksisperioden skal du gjennomføre en valgfri oppgave i ditt eget speidermiljø under veiledning fra en av kurslederne. Oppgaven skal gi deg personlig og faglig utvikling. 

Oppfølgingshelg
Kurset avsluttes med en avslutningshelg våren 2020. 

Hvem kan ta kurset?
Trekløver-Gilwell kan tas av alle speiderledere over 20 år som har fullført hele grunntreningen og vært aktive speiderledere i minst 2 år.

Norges speiderforbund arrangerer som regel Trekløver-Gilwell annenhvert år. Du har også anledning til å ta treningen i andre speiderforbund og land, men kursinnholdet og -formen varierer noe. 

Har du spørsmål? Ta kontakt med prosjektleder Anders Nordby: anders@rugge.org

Del saken

01. - 03.
Nov
08. - 10.
Nov

Roverstevnet 2019

Sted: Trøndelag

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen