Frivillighetens år 2022

Frivillighetens år 2022 er Norges første nasjonale markeringsår for frivilligheten. Gjennom hele året feirer vi speidingen og løfter frem innsatsen som legges ned hver dag. Det skjer mye gøy i Frivillighetens år 2022 og en av de store dagene er Speidernes dag!

Sjekk fanen under for mer info:

Feiringen av Frivillighetens år er nasjonal, men lokalt forankret. Året skal fylles med mange gode, kreative aktiviteter – slik vi pleier, men vi vil at enda flere skal få se det vi gjør! Å nå fram til nye målgrupper vi vil ha med som både speidere og ledere, er en tydelig ambisjon for vår markering av Frivillighetens år.
 

Målet med Frivillighetens år 2022 er helt i tråd med de fire overskriftene i arbeidsplanen som Speidertinget vedtok sist:

 • Vi skal ta vare på de frivillige
 • Vi er synlige
 • Vi blir flere
 • Vi er mangfoldige og inkluderende

Slik passer Frivillighetens år godt inn i det langsiktige arbeidet vårt med å styrke speiderarbeidet. I visjonen vår for 2024 står det at Norges speiderforbund skal være den mest attraktive organisasjonen for barn og unge som vil ut i naturen og ut i verden. Frivillighetens år 2022 blir en drahjelp for nettopp dette og vi skal bruke året til å få mer synlighet og mer aktivitet, men og også til å løfte fram alle de frivillige som gjør en fantastisk innsats i og for organisasjonen vår, hver eneste dag.
 

Merke for Frivillighetens år 2022

Hos Speider-Sport kan du kjøpe merket for Frivillighetens år 2022. Merket kan brukes gjennom hele året og du finner det her.

Nasjonal Peffsamling 2022

Vi feirer frivillighetens år med et helt nytt arrangement for alle patruljeførere i hele landet!

Det blir en helg for peffer og asser hvor det sosiale skal stå i fokus. Deltakerne skal knytte vennskap på tvers av grupper og kretser, samtidig som de får ei helg fylt med masse speideraktiviteter og moro, uten at de trenger å passe på patruljen sin. De vil også få innblikk i mulighetene som finnes de siste årene som peff og som rover. Les mer her. 

Lederfest 2022

Som en ordentlig pangstart på høsten, feirer vi alle ledere, rovere og andre som sørger for at det skjer speiding rundt omkring i landet. Speiderstyret inviterer til en festhelg for ledere i alle aldre. Deler av programmet vil bli spesielt rettet mot unge ledere, noe vil bli felles for alle, og det vil bli muligheter til å velge blant aktiviteter deler av helgen. Les mer her.

Friluftslivets uke 2022

Selvsagt blir det også Friluftslivets uke i Frivillighetens år! I Friluftslivets uke har vi #nattinaturen, hvor du også kan invitere med en venn, eller noen du ikke kjenner så godt, på tur #sammenpåtur. Les mer her om åtte ting å gjøre på egenhånd i Friluftslivets uke
 

Ofte kommer de beste ideene fra gruppene, kretsene og korpsene. Tips oss gjerne om hva dere jobber med, så kan vi dele det videre til glede for andre, og ta de gode ideene med inn i arbeidet med Frivillighetens år 2022. Send e-post til nsf@speiding.no
 

Vi gleder oss til å gjøre stas på våre frivillige og ha mange fine arrangementer og gode samlinger gjennom hele året. Speiding er for alle og i 2022 skal vi bli enda flere!

Speidernes dag 23. april 2022

Norges speiderforbund og KFUK-KFUM-speiderne inviterte sammen til speideraktivitet og moro over hele landet på Speidernes dag som var 23. april, på selveste St. Georgsdagen. Slik kan lokalsamfunnene bli enda bedre kjent med oss og vi kan vise fram noe av alt det fine speideren har å by på!

Noen av aktivitetene som ble gjennomført var:

 • Speideraksjonen
 • Åpen dag på speiderhuset
 • Hinderløype/postløype
 • Grilling av vafler, pølser, marshmallows og pinnebrød på bål
 • Minispeiderleir på torget
 • Overnatting med hengekøye
 • Togrebus
 • St. Georgsgudstjeneste

 

Frivillighetens år er godt i gang. Vi har laget en ny landingsside som viser alle speiderarrangementer i hele landet gjennom hele 2022. Sjekk den nye nettsiden her.

Slik registrerer du deres arrangement på nettsiden: 

Klikk her for å registrere ditt arrangement. Du må registrere dato, klokkeslett, innhold, adresse og kartkoordinater.

Deretter vil arrangementet komme opp på vår nye nettside, som viser alle arrangementer i hele landet.

Send mail til katinka.rosbach@speiding.no dersom du i ettertid ønsker å redigere noe.

 

Sjekk ut bildene som er delt på Instagram fra Speidernes dag ved å søke på #speidernesdag.

  I Frivillighetens år 2022 ønsker vi å sette ekstra pris på dere som er frivillige. Nå kan du nominere noen du synes har gjort en ekstra god innsats for speideren og som fortjener en ekstra påskjønnelse! Vi trekker 10 vinnere som får en fin premie fra Tufte, samt to gavekort på turklær fra Tufte. Vi trekker vinnere både blant de nominerte og de som nominerer!

  Scan QR-koden for å komme til nominasjonsskjemaet. 

  Del saken