Økonomi i gruppa

God økonomi gir speidergruppa frihet til å gjennomføre gode aktiviteter og skaffe utstyr til speiderne. Her får du gode råd om økonomistyring og hvordan dere kan få inntekter til speidergruppa.

Mangler gruppa di penger, eller kanskje dere bare trenger et lite tilskudd til leirkassen? Kanskje har foreldreforeningen lyst til å bidra med mer enn bare å betale kontingenten? Her er noen forslag til aktiviteter som kan skaffe litt mer penger i kassen.

1. Skaffe speidervenner
  2. Sponsing fra lokale bedrifter
  3. Søke støtte og tilskudd fra ulike fond/legater
  4. Flaskeinnsamling
  5. Henge opp «postkasse» ved siden av panteautomaten slik at speiderforeldre, gamle speidere eller andre kan støtte speider ved å legge i pantelappen og gi beløpet til speiderne
  6. Kiosk på arrangement (f.eks. 17. mai)
  7. Være med og arrangere eller gjennomføre aktiviteter/festivaler etc.
  8. Speiderbod på 17. mai
  9. Lotteri eller kakelotteri
  10. Loppemarked
  11. Julemesse
  12. Arrangere rebusløp, skirenn, bingo, vaffel-/toddysalg på fine skidager eller ifm. speidernes dag på høsten
  13. Selge nystekte vafler eller pannekaker ved åpent bål (f.eks. på leir eller tur)
  14. Parkeringsvakter ved større arrangementer
  15. Opprydningsaksjoner for vel eller lignende
  16. Opprydding på badestrender, etter idrettarrangement etc.
  17. Rydding i skog
  18. Dugnadsarbeid
  19. Utleie av kanoer/hytter/turutstyr
  20. Sette opp speiderrevy/forestilling
  21. Selge speiderkalendere

Husk å bli enige om hvem som har ansvaret for overskudd/underskudd, og hvordan dere skal behandle pengene. Husk også at det finnes regler for skattepliktig arbeid eller innsats, og for lotterivirksomhet etc.

Camp Villmark