Meny

Starte eller legge ned speidergruppe

Her finnes informasjon til deg som enten vurderer å starte en speidergruppe, har bestemt deg for å starte en speidergruppe eller som nettopp har startet en speidergruppe. I tillegg kan du finne prosedyrene og retningslinjene rundt opprettelse, navngivning, nedleggelse og sammenslåing av speidergrupper.

Det kan se ut som det er mye formaliteter, men her er det mulig å få hjelp! Det viktigste er å få startet opp speiderarbeidet. Søk hjelp hos krets, korps og forbund.


OPPSTART AV SPEIDERARBEID

Her finner du litt informasjon og tips til oppstart av speiderarbeid. Når speiderarbeidet er i gang, er det noen formaliteter som skal på plass.

Her er en sjekkliste for hvordan du går fram, litt materiell om speiding, og skjemaer du trenger ved oppstart. I tillegg kan du finne prosedyrene og retningslinjene rundt opprettelse, navngivning og nedleggelse av speidergrupper.

 

NEDLEGGELSE AV EN SPEIDERGRUPPE

Både gruppetinget, kretsstyret, korpsstyret og Speiderstyret kan legge ned en gruppe. Her ser du mer om hvordan du går fram.

 

SAMMENSLÅING AV SPEIDERGRUPPER

Et alternativ til å legge ned en speidergruppe eller drive med få medlemmer, kan være å slå sammen to eller flere speidergrupper. Les mer om hvordan dere går fram.

 

NAVNGIVNING AV SPEIDERGRUPPER

Les mer om hvilke rammer som gjelder for å gi en speidergruppe (nytt) navn.

Forbundskontoret
Telefon: 22 99 22 30
  • Åpningstid sentralbord: Mandag til fredag kl 09-15.

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen