Meny

Gruppeoppdrag

Målet med gruppeoppdrag er å gi gruppene verktøy de kan bruke med egne ressurser, og uten omfattende forarbeid, til å arbeide med utvikling av egen speidergruppe. Dette er altså selvhjelpsmateriell som ikke krever ekstern fasilitering. Her finner du oversikten over alle gruppeoppdragene som er laget så langt.

Det vil bli lansert nye gruppeoppdrag med jevne mellomrom. Temaene for gruppeoppdragene blir valgt basert på noen av de kjente utfordringene i speidergruppene.

Oppdragene er ofte knyttet til gruppas årshjul, og for å få best mulig utbytte, bør de gjennomføres på riktig tidspunkt. For eksempel bør gruppeoppdrag om motivasjon gjennomføres før man kommer i gang med det nye speideråret. Men det er selvfølgelig mulig å gjennomføre oppdragene når som helst på året. Det er ikke meningen at en gruppe skal jobbe med alle oppdragene i løpet av et år. Velg de som passer til deres utfordringer og behov, og gjennomfør dem i eget tempo, eller plukk og miks elementer fra forskjellige gruppeoppdrag. Illustrasjonen nedenfor viser når det kan passe å gjennomføre de forskjellige gruppeoppdragene.

Illustrasjon gruppeoppdrag med årshjul.png

 

Ferdige gruppeoppdrag:

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv