Meny

Kvalitet i speidergruppa

Når speideråret er omme, eller når det er på tide med et ledermøte, kan det kanskje være greit å vite hvordan det står til i gruppa deres.

Spesielt før dere går i gang med planlegging av neste år, eller setter opp mål for hva gruppa skal de neste årene, er det nyttig å se på hvordan dere har det akkurat nå.

På denne siden finner du et skjema for å kartlegge de sterke og svake sidene i de forskjellige enhetene, slik at dere kan fortsette å gjøre det som er bra, og endre på det som kanskje ikke er så bra. I tillegg skaffer det dere oversikt over muligheter som finnes i enhetene og hvilke trusler som eksisterer. Dette er et godt utgangspunkt for å kunne vurdere hva som må gjøres fremover. Det er svært nyttig med tanke på gruppas målsetting og planlegging av det neste året eller to.

Skjemaet kalles SWOT-skjema:

  • Strengths – sterke sider
  • Weaknesses – svakheter
  • Opportunities – muligheter
  • Threats – trusler

Ta utfordringen nå, og ta med skjemaet på et møte med de andre lederne i gruppa (eller prøv alene), og se om utfylling av SWOT-skjemaet faktisk kan føre til større bevissthet om tilstanden i gruppa. Husk at det alltid er mye positivt å ta fatt i og ta vare på i en aktiv speidergruppe.

Bruk også skjemaet «Ta tempen på gruppa». Det kan for eksempel deles ut på gruppeting eller på et annet arrangement der mange speidere, rovere og ledere er samlet. Samle disse inn, og jobb sammen for å forbedre punktene dere har utfordringer med.

Her er også noen lure tips som kan gi bedre kvalitet i speidergruppa

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen