Det finnes flere vervemetoder, her er noen forslag.
Vervemetoder
Vennerekruttering - «Munn til munn-metoden»
Dette er den absolutt beste, men ofte glemte vervemetoden. Metoden fungerer i alle aldre, fra de aller yngste, til voksne ledere, spesielt i tropps- og roveralder.
La flere få oppleve speiding!
La barn, ungdommer og voksne få se hva speiding er! Én måte å reklamere for speidergruppa og invitere til prøvemøte på, er å besøke skoler i nærområdet. Husk at dere skal gi et godt inntrykk av speidingen. Vær derfor godt forberedt.
Prøvemøte
Et prøvemøte gir interesserte barn, ungdommer og voksne muligheten til å oppleve hva speiding er. Skal dere starte en ny enhet og/eller rekruttere nye ledere, har prøvemøtet vist seg å være en god metode. Prøvemøtet består av to deler:
- Én for foreldre og andre interesserte voksne, helst innendørs. De skal få informasjon om speiding, hva vi har å tilby deres barn og dem selv.
- Én for barn og ungdommer som vil prøve speiding, helst utendørs.
Ungfritid.no
Ungfritid.no er en digital oppslagstavle for frivillige organisasjoner som skal vise mangfoldet av fritidsaktiviteter til barn og unge, på ett og samme sted. Det er en enkel måte å få synlighet på at din speidergruppe ønsker flere speidere.
Ungfritid.no er en nettside som gjør det enklere for frivillige organisasjoner å finne deltakere, og enklere for barn, ungdom, foresatte og andre å finne fritidsaktiviteter. Målet er å bryte ned barrierer slik at flere barn og unge kommer i gang med organiserte fritidsaktiviteter.
Ungfritid.no bygger på samme digitale plattform som Frivillig.no. Så om din speidergruppe eller krets allerede bruker Frivillig.no for rekruttering av ledere og slikt, så er det enkelt å aktivere Ungfritid.no for gruppa. Ungfritid.no utvikles og drives av Frivillighet Norge, der Norges speiderforbund er én av litt over 300 medlemsorganisasjoner. Løsningen er finansiert med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og statlig støtte, og er en gratis løsning uten reklame eller kommersielle interesser.
Mange frivillige organisasjoner som speideren har god plass til nye deltakere, men dessverre er det mange potensielle deltagere det kan være vanskelig å nå ut til, særlig de som ikke kjenner til organisasjonen fra før. Målet med nettsiden er å samle alt på ett sted, og markedsføre det samlet med mer kraft, slik at barn og unge kan oppdage det store mangfoldet av tilbud som finnes og velge det som passer dem best.
Registrer din speidergruppe!
Selve registreringen er ganske enkel og grupper eller kretser som allerede er registrert på Frivillig.no, kan bare logge inn der og aktivere den samme organisasjonen på Ungfritid.no. Det er mulig å registrere gruppene som underorganisasjoner til kretsen. Dette kan også hektes sammen senere, om det ikke gjøres i utgangspunktet.
Legg inn aktiviteter
Det anbefales å legge ut én aktivitet pr enhet/aldersgruppe, det vil si beverspeider, småspeider, speider og rover. Da får du lett spesifisert riktig tidspunkt og informasjon om akkurat den enheten. Inne på Ungfritid.no kan du finne Norges speiderforbund.
Se eksempel:
https://ungfritid.no/norges-speiderforbund-4
Her kan du se instruksjonsvideo i hvordan dere registrerer aktiviteten deres.
På aktiviteten kan du velge å legge link rett til medlemssystemet for direkte innmelding, eller motta en melding med kontaktinformasjon på epost, gjennom skjema på siden, og ta oppfølgingen derfra.
Har man vært registrert på frivillig.no kan man da bruke samme brukernavn og passord for ungfritid.no
Få henvendelser fra nye speidere
Barn, unge og foreldre som finner din aktivitet kan vise interesse ved å sende kontaktinformasjon på skjema, eller bare melde seg på om du har lagt ut direkte link til det. Uansett er det neste steget opp til deg og din gruppe: ta godt imot og sørge for god oppfølging videre.
Har du spørsmål og syns noe er uklart? Spør i chatten nederst i hjørnet på Ungfritid.no eller på kontakt@ungfritid.no, forbundskontoret kan også hjelpe, kontakt Lykke på lykke.juhler@speiding.no