Ledertrening

Ledertreningen i Norges speiderforbund kan deles i to hoveddeler: Grunntreningen og videregående trening

Grafisk modell ledertrening anno 2012-inkl peff.jpg

Grunntreningen gir lederne de mest nødvendige kunnskaper og ferdigheter for deg som er speiderleder. Grunntreningen er de tre kursene vi anbefaler alle lederne våre å ta for å oppnå en grunnleggende forståelse for prinsipper for speiderarbeidet og speiderverdiene.

Norges speiderforbund har også kurs for erfarne ledere som trenger nytt påfyll. Forbundet tilbyr både videregående trening for ledere som vil fordype seg i speiding, og en hel rekke spesialiserte fordypnings- og emnekurs som handler om alt fra friluftsferdigheter til verdi- og holdningsspørsmål.
 

GRUNNTRENINGEN
Før du begynner på kursene i grunntreningen skal du gjennom Lederstart, som gjør deg kjent med hva en lederrolle i Norges speiderforbund innebærer.

Grunntreningen består av tre hovedkurs som igjen er delt inn i mindre emner. Denne strukturen er viktig for å få fleksibilitet i ledertreningen. Både Trinn 1 og Trinn 2 kan gjennomføres enten som flere separate kurs eller som et helgekurs.

Les grundigere beskrivelser av kurs i grunntreningen.

Du finner oversikten over kurs som arrangeres i kretser, regioner eller forbundet på arrangementssiden på www.speiding.no. Du kan også finne kursinformasjon på kretsenes hjemmesider.
 

DEN VIDEREGÅENDE TRENINGEN
Den videregående treningen består av to kurs - Trekløver-Gilwell og Ledertrenerkurset.

  • Trekløver-Gilwell er for de som ønsker å fokusere på personlig utvikling som speiderleder, samtidig som du lærer om speiderledelse på et høyere nivå.
  • Ledertrenerkurset er et kurs for deg som kunne tenke deg å holde kurs i grunntreningen i speideren.

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen