<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Landsleir - Agenda 2021

Landsleir er vårt største arrangement, og holdes hvert fjerde år. Leiren i 2021 har fått navnet "Agenda 2021" og vil pga. koronasituasjonen foregå lokalt over hele landet. Landsleir Agenda 2021 i gang!

Les alt du trenger å vite om årets landsleir på Agendas hjemmesider: https://agenda2021.no/.

Del gjerne dine Agendaleir-bilder med resten av speider-Norge på #landsleir2021 #speiding eller send til sommer@speiding.no.

Om Landsleir Agenda 2021

I juni, juli og august arrangerer Norges speiderforbund landsleir på en måte det aldri har blitt gjort tidligere! Istedenfor ett leirområde og én uke blir det omlag 125 leirer over hele Norge i syv uker. Det blir verdens lengste landsleir, både i geografi og tid.

Speiderstyret har oppnevnt Harald Schytz og Martine Firing til å lede prosjektet «Leirsommer 2021» og de har fått med seg mange flinke ressurspersoner.
Målet med en desentralisert landsleir er at leirene skal arrangeres lokalt, men samtidig gi oss følelsen av at vi er en del av noe større, og at vi opplever mye av det samme selv om vi er spredt. Dette betyr i korte trekk at kretser og grupper får tilbud å bruke profil og program som er utviklet sentralt til å arrangere leir for speidere og rovere lokalt, i tillegg til at det vil bli noen nasjonale happenings digitalt gjennom sommeren. Det blir også avhold Nasjonal roverleir som en del av Agenda-konseptet på Tredalen leirsted på Hvaler. 

Sommeren 2021 får vi tidenes største leirområde på hele 385 207 km² – vi tar hele Norge i bruk. Leirsommeren sparkes i gang 26. juni og varer frem til 15. august. Det blir den lengste landsleiren vi har sett gjennom hele sommeren.

Bli med på Agendas felles åpningsleirbål (digitalt) 26. juni! Les mer. 

Om landsleir
Norges speiderforbund arrangerer landsleir hvert fjerde år. Hovedmålgruppen er speidere i alderen 10-25 år. I løpet av én uke bygger speidergruppene opp og bor på hver sin leirplass innenfor landsleirområdet, og speiderne opplever masse aktiviteter, store show og overnattingstur utenfor leirområdet uten voksne. Det blir også utforsking av lokalområdet, for eksempel bytur, tur til badeland, museumstur m.m.  Landsleiren skal støtte opp om Norges speiderforbunds formål og bidra til å nå våre langtidsmål og vår visjon.

Foto: 7. Kristiansad sjø.

Prosjektkoordinator Leirsommer
Martine Firing
Telefon: 911 82 247