<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Engasjement

Gjennom speiderens samfunnsengasjement jobber speideren med speideraksjonen hvert år. Aktivitetene denne måneden vil handle om engasjement i speideren.

Dette skjer i april:

• Speideraksjonen
  • St. Georgsdag
  • Kretskonkurranse

AKTIVITETSFORSLAG FOR APRIL

Nedenfor finner du ideer til aktiviteter som passer å gjøre denne måneden, inndelt etter målgruppe.

Aktivitetsforslag for bevere

Aktivitetsforslag for flokk

Aktivitetsforslag for tropp

Aktivitetsforslag for rovere

1. Engasjement og motivasjon som leder

2. Hvordan jobbe med samfunnsengasjement i speideren

Fagstoff:

Hjelpemidler for ledere

Hjelpemidler til speiderprogrammet

Rekruttering og synlighet og nye speidere i patruljen

01.04.2023ARR.: Speideraksjonen!

Speideraksjonen er speidernes måte å vise at vi bryr oss, engasjerer oss i hvordan andre mennesker har det og kan gi vårt bidrag. Det er mange måter å gjennomføre Speideraksjonen. Se tips og informasjon på aksjonssiden!

Speideraksjonen gjennomføres gjerne i løpet av april. Passer det bedre for dere på et annet tidspunkt, går det også fint. Husk å bestille materiell i tide.

Hvis ikke dere går med bøsser eller har andre innsamlingsarrangementer, kanskje dere kan ha en Vipps-aksjon?

02.04.2023LES: Gruppeposten

Gruppeposten sendes ut til alle gruppestyremedlemmer månedlig, den første søndagen i hver måned.

Her får du med deg alle frister, nyttig og viktig info fra forbundet. E-posten er ment som en hjelp for deg som er gruppeleder for å holde styr på oppgavene dine og ikke gå glipp av viktige frister.

09.04.2023LES: Nyhetsbrev 16+

Norges speiderforbund sender ut et nyhetsbrev på e-post en gang i måneden til alle medlemmer fra 16 år (hvis ikke de har reservert seg mot dette på sin profil i medlemssystemet Min speiding). Nyhetsbrevet gir nyttig informasjon om aktuelle tilbud, kurs, arrangementer, prosjekter osv, noen tips, og annet nytt.

15.04.2023INFO: Andre påminnelse om kontingentbetaling sendes i april

Alle medlemmer som ikke har betalt kontingenten (eller meldt seg ut) får påminnelse nr. 2. Dersom de ikke betaler denne, vil de i neste omgang bli automatisk utmeldt, og varsel blir sendt på e-post til gruppeleder.

15.04.2023INFO: Kontingentrefusjon for januar-mars utbetales ila. april

Kontingent innbetalt i løpet av januar, februar og mars utbetales til gruppene i løpet av april.

15.04.2023INFO: Bålforbud til 15/9

23.04.2023ARR.: St. Georgsdagen

30.04.2023HUSK: Planlegge overgang mellom enhetene

Et samarbeid mellom enhetene eller i gruppa som helhet. Hvordan gjøre overgangen fra en enhet til en annen så trygg og god som mulig for speiderne? Skal dere ha noen felles møter i starten? Hvordan forbereder dere speiderne på overgangen og til hva som skal skje i den nye enheten? Bli litt kjent på forhånd?

30.04.2023HUSK: En måned igjen til første søknadsfrist til Frifond

Flere tips / mer å gjøre

I speiderbasen kan du søke etter blant annet fagstoff og flere aktiviteter. Tilpass søket ved å legge til filtere på høyse side, da vil du kunne søke etter for eksempel spesifikke aktivieter i din aktuelle enhet.

Flere tips / mer å gjøre
Forrgie månedAlle månedstemaerNeste måned