<link rel="stylesheet" href="styles.css">

140 rovere i paradis med eventyr og vennskap

Godt over hundre rovere fra hele Norge bygde rovernes leirparadis på Tredalen med smil, gode historier, nye venner og utfordrende aktiviteter andre uka i juli. Roverlandsleiren Eldorado 2022 ble en suksess. Du verden, så gøy vi har hatt det!

En vakker mandag i juli kom det fine rovere fra hele Norge til Tredalen, med sekker, stoler, sofaer og, ja til og med oppvaskmaskiner! Leiren begynte fort å ta form og de første portalene kom på plass. Dagen ble selvsagt avsluttet med et realt åpningsleirbål!

Rop fra kreativitetssofaen hører med! Foto: Nikolaj Holm

Leirkjæreste-leken gjorde at Ask og Oscar fant lykken allerede første dag på leir. Foto: Viktor Daviknes

Uken ble fylt med moro fra morgen til kveld! Batikk, Jakten på Eldorado, markedsdag, volleyball med yogaball, seiling og kanorebus var noen av aktivitetene. Kjempegøy!

Ikke bare-bare å komme seg over den 2 m høye stokken! Foto: Markus Fagerholt

Roverne fikk også utforske roverparadis for seil. Norges speiderforbunds store stolthet, speiderskøyta Havbraatt, sto til rovernes disposisjon hele uka. Eventyrlystne rovere heiste seil og satte kursen mot solnedgangen.

Jonas heiser storseilet! Foto: Tomas Foshaugen

Hiv o’ hoi! Godt samarbeid må til for å få opp store seil. Foto: Tomas Foshaugen

På kveldstid var det skikkelig god roverstemning i kroa, latter, musikk og skravling fylte teltet til midnatt. Ukens høydepunkt for mange av roverne var Beat for Beat i kroa. Mer fantastisk allsang skal man lete lenge etter!

Det synges “Forelska i lærer'n, åh-åh-åh” av full hals. Foto: Janne Fongen

Spør du roverne på Instagram hva ukas høydepunkt var, er et gjentakende svar “Beat for Beat og BORDSEX” (bord 6). Foto: Janne Fongen

Tredalen er et paradis for rovere! Vi har fått boltre oss i variert natur med skikkelig gode venner. Benjamin sin tube er et godt eksempel på det. Fendere og tau ga en fartsfylt kveldsaktivitet.

Foto: Viktor Daviknes

Uken ble avsluttet med et skikkelig godt roverleirbål og mægisk konsert med sommerartisten, Olav Haust!

Barnestemmer ropes av full hals! Foto: Viktor Daviknes

Mægisk stemning! Foto: Tomas Foshaugen

Nyhetsshowet, eldoNYTT, ble produsert hver dag på leir og ligger på YouTube-kanalen til Norges speiderforbund. Du kan finner dem her, drøm deg tilbake til leir!

Sjekk ut eldoNYTT! Foto: Janne Fongen

Det har skjedd mye gøy på leir, men viktigst av alt er alle de nye vennskapene vi har fått. Takk til alle som har vært med på å lage rovernes leirparadis. Hver eneste en av dere har bidratt med smil, godvilje og masse godt humør. 

Det beste med leir er alle de gode vennene, klemmene og historiene. Foto: Nikolaj Holm 

Til vi ses igjen – vær sterk, vær modig, vær beredt!

  • Publisert: 12.08.2022
  • Av: Janne K. Fongen
  • Foto: Tomas Foshaugen