Adopter en hjertestarter

Kretser og korps kan nå søke om å få adoptere en hjertestarter til en speiderhytte eller speiderhus der den kan komme til nytte for mange.

Kretser og korps som har en speiderhytte eller et lokale der en hjertestarter kan komme til nytte for mange, kan nå søke om å få adoptere en hjertestarter gjennom den nasjonale førstehjelpsdugnaden "Sammen redder vi liv". Hjertestarteren kommer med et varmeskap for utendørs montering, noe som sørger for at hjertestarteren vil være tilgjengelig døgnet rundt.

Krav:

  • Et sted det ikke finnes en hjertestarter i dag, eller som et supplement i et område der mange mennesker ferdes (se https://www.113.no/ for en oversikt over hvor det finnes hjertestartere)
  • Det må være et sted som normalt sett ikke har lange kuldeperioder på -20 eller kaldere.
  • Det må være fast strøm 230V (stikkontakt).

Det vil være et begrenset antall hjertestartere tilgjengelig for adopsjon og det må derfor sendes en søknad der kretsen/korpset begrunner hvorfor de ønsker å adoptere en. 

Utstyrspakker for livreddende førstehjelpstrening

Kretser og korps kan også søke om å få en utstyrspakke for trening på hjerte- og lungeredning med bruk av hjertestarter. Denne består av øvingsdukker (Anne-dukker) med tilbakemeldingsteknologi, slik at speiderne kan få direkte tilbakemelding via en app på hvordan de utfører hjerte- og lungeredningen. I tillegg vil utstyrspakken inneholde en treningsvariant av hjertestarteren, slik at dere også kan bli kjent med og trene på å bruke hjertestarter. Kretsene/korpsene må være villige til og forberedt på å låne ut utstyret til speidergruppene i kretsen.

I utgangspunktet vil hjertestartere og utstyrspakker være 100% sponset, men ved stor etterspørsel vil vi kunne måtte ta en liten egenandel slik at flest mulig får tilgang på utstyret.

For søknad eller hvis dere har spørsmål, ta kontakt med forbundskontoret ved Erling Husby e-post erling.husby@speiding.no

sammen redder vi liv logo.png

  • Publisert: 29.03.2019
  • Av: Geir Storli Jensen

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen