Meny

– Alle kan bidra!

Enten du vil bruke noen minutter til å sende synspunkter på e-post, eller vil være med i en temabasert arbeidsgruppe, alle kan gi innspill i gruppe- og kretsutviklingen.

Ved siden av forberedelsene til landsleiren i 2021, er arbeidet med gruppe- og kretsutvikling et av de største prosjektene i Norges speiderforbund per nå.

I likhet med landsleiren, vil det angå grupper og kretser over hele landet: Alle som ønsker det, kan bidra med erfaringer, spørsmål og innspill, og alle vil ha tilgang til å bruke ressursene som fortløpende blir samlet og utviklet, forklarer prosjektleder Ksenia Sazonova ved forbundskontoret.   

Foreløpig er arbeidet med gruppe- og kretsutvikling nok kjent blant de få, erkjenner hun. Men jeg er trygg på at flere etterhvert oppdager at de har gode muligheter til å bidra, og at det vi tilbyr gjennom prosjektet, er så konkret og variert at alle vil kunne finne noe de enkelt kan ta i bruk.

Hva vil Norges speiderforbund oppnå med arbeidet?

Gjennom stadig å forenkle speiderhverdagen for lederne og støtte arbeidet med å tilby speideraktivitet av god kvalitet, skal vi trekke til oss flere ledere og speidere, forteller Ksenia.

– Forenkling for lederne våre innebærer for eksempel tips og maler innen organisering av det administrative og strategiske arbeidet i gruppe-, krets- og korpsstyrer.

Godt og viktig engasjement
Engasjerte ledere og rovere har allerede bidratt godt til å definere prosjektet og hva som konkret skal komme ut av det: Det er flere utfordringer vi jobber parallelt med å forbedre nå, blant annet det å legge til rette for en bedre overgang for speiderne fra én enhet til en annen. Flere har identifisert det som viktig, og med innspill fra alle som vil bidra med synspunkter og erfaringer, kan vi videreutvikle det vi allerede har, i tillegg til å utarbeide helt konkrete nye hjelpemidler til planleggingen og gjennomføringen.

Vil du vite mer om arbeidet med gruppe- og kretsutvikling og skaffe deg oversikt over hva som allerede finnes? Se prosjektsiden.

Du kan bidra med erfaringer og innspill på flere ulike måter:

  • Publisert: 30.08.2019
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: Vidar Nyløkken Hagen

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen