Meny

Året vi feirer oss selv: Frivillighetens år 2022

Frivillighetens år 2022 er Norges første nasjonale markeringsår for frivilligheten. Gjennom hele neste år skal vi feire speidingen og løfte frem innsatsen som legges ned hver dag.

Feiringen skal være nasjonal, men lokalt forankret. Året skal fylles med mange gode, kreative aktiviteter – slik vi pleier, men vi vil at enda flere skal få se det vi gjør!

– Å nå fram til nye målgrupper vi vil ha med som både speidere og ledere, er en tydelig ambisjon for vår markering av Frivillighetens år, forklarer prosjektleder Abdi Said ved forbundskontoret. – Speidergruppene, kretsene og korpsene, komiteer og nettverk får gode muligheter til å bli involvert i markeringen, slik som under Friluftslivets år i 2015.

Abdi Said portrett 1 Foto Alexander Vestrum - utsnitt.jpg

Prosjektleder Abdi Said. Foto: Alexander Vestrum

Målet med Frivillighetens år 2022 er helt i tråd med de fire overskriftene i arbeidsplanen som Speidertinget vedtok sist høst:

  • Vi skal ta vare på de frivillige
  • Vi er synlige
  • Vi blir flere
  • Vi er mangfoldige og inkluderende

Slik passer Frivillighetens år godt inn i det langsiktige arbeidet vårt med å styrke speiderarbeidet. – I visjonen vår for 2024 står det at Norges speiderforbund skal være den mest attraktive organisasjonen for barn og unge som vil ut i naturen og ut i verden. Frivillighetens år 2022 blir en drahjelp for nettopp dette, forklarer Said. – Så er det opp til oss å bruke året til å få mer synlighet og mer aktivitet, men og også til å løfte fram alle de frivillige som gjør en fantastisk innsats i og for organisasjonen vår, hver eneste dag.

Bli med i prosjektgruppa!
Er du kreativ og har mange gode ideer? Har du lyst til å være med på å bidra til at vi kan markere Frivillighetens år 2022 med brask og bram, og skape aktivitet og synlighet i hele landet?

Vi søker etter flere frivillige som vil bli med i prosjektgruppa for Frivillighetens år 2022. Les mer om hva det vil si her og meld din interesse seinest 15. mai.

  • Publisert: 04.05.2021
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: David Kro Barlaup

Del saken