Barnas Camp Villmark rigges

"Speiderleiren" Barnas Camp Villmark er i ferd med å reise seg inne på Norges Varemesse på Lillestrøm. Det blir både telt og trær og tydelig speiderpreg på Camp Villmark i helgen. Med speiderskjerf på, kommer du gratis inn på messa.

Tidligere i uka startet riggingen av aktivitetsområdet som skal ta imot alle barn som vil prøve seg på speiderfriluftsliv innendørs på Lillestrøm fra fredag til søndag.

– Vi har 400 kvadratmeter på messeområdet til speideraktivitet, mens padlingen skal foregå i et stort basseng rett ved siden av, forteller prosjektleder Fredrik Rossow fra Nes-Årnes speidergruppe og Follo krets. Speider-sport er også med, og setter sitt tydelige preg på Barnas Camp Villmark.

IMG_9097.JPG
Alt må være solid på Barnas Camp Villmark. Her er det Speider-sports ansatte og rovere og ledere fra Romerike krets som får på plass treteltet. I bakgrunnen, bassenget til kanopadlingen.

Norges speiderforbund samarbeider med messearrangørene om Barnas Camp Villmark. Kl. 10 fredag åpner dørene for besøkende til Camp Villmark, som i mange år het Villmarksmessen, men allerede rundt kl. 7 fredag morgen er TV2s God Morgen, Norge på besøk, blant annet hos speiderne.

Et par tusen barn innom
Før TV2 kommer, skal området speiderne disponerer gå gjennom en skikkelig forvandling: Et digert lass med bark skal bli skogbunn, flere trær skal "plantes", og lavvoer, tretelt fra Speider-sport og annet utstyr skal på plass. – Vi legger opp til å ta imot opp mot to–tre tusen barn i løpet av de neste tre dagene, forteller Fredrik Rossow. Flere speidergrupper fra Romerike og omegn rigger speiderleiren og stiller som vertskap. – Vi har et vell av aktiviteter for de besøkende, fortsetter Fredrik opprømt. – Spikke, sage ved, øve på førstehjelp, kaste livline, padle kano, lære å pakke av sekk, for å nevne noe. Aktivitetene er alderstilpasset, og gir en liten smak av speiderlivet.

– De besøkende vil merke at dette gjennomføres i god speiderånd. Vi synes det er et poeng å vise fram at i speideren lærer speiderne bort ferdigheter til hverandre, det er ikke bare voksne som står for kompetanseformidlingen!

Prosjektlederen ser fram til å sette speiderpreg på Camp Villmark. – Jeg gleder meg til å vise de besøkende litt av hva speiding er, og til å se speiderne våre vise hva de kan!

Speiderskjerf som inngangsbillett
Har du tenkt deg en tur på Camp Villmark i helgen, kommer du gratis inn hvis du har speiderskjerf på deg, og vil du stikke innom på speideraktiviteten Barnas Camp Villmark mens du er der, er du selvsagt velkommen!

Mens speiderfriluftslivet skal vises fram innendørs, er det også noen som være under åpen himmel i forbindelse med Camp Villlmark: Speidere og ledere fra 1. Haugerud speidergruppe i Oslo skal bo i telt tett ved Norges Varemesse hele helgen!

  • Publisert: 30.03.2017
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: Asbjørn Hove

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen