Bear Grylls blir ambassadør for speidere i hele verden

Han er best kjent som friluftsekspert og programleder i overlevelsesserien “Mann mot natur” som gikk på TV i en årrekke. Nå skal Bear Grylls representere speidere i hele verden.

I rollen som sjefambassadør for World Organisation of the Scout Movement (WOSM) vil Bear Grylls arbeide for å fremme speiding over hele verden, arbeide for utdanning av ungdom og inspirere både voksne, barn og unge til å bli med i speiderbevegelsen.

I tillegg ønsker han at unge skal utvikle seg til aktive samfunnsborgere og skape positiv forandring i lokalsamfunnet sitt.

Grylls’ første oppdrag var å lansere den satsingen “Scouts for SDG” i FNs hovedkvarter i New York. Dette er et nytt prosjekt med mål å aktivisere alle de 50 millioner medlemmene i WOSM til å bidra til å nå FNs bærekraftsmål.

– Jeg er ydmyk over å bli involvert i alt det fantastiske arbeidet speiderne gjør, enten det handler om å hjelpe syriske barn i flyktningleirer eller speidere som redder liv i Sudan.

– Det handler om å være aktiv i lokalsamfunnet, fremme globalt medborgerskap og å utvikle ferdigheter man har med seg hele livet, samtidig som man får nye venner og drar ut på eventyr, forteller Bear Grylls.

Eirik Ulltang Birkeland i speiderstyret er nylig utpekt til International Commissioner for WOSM. Det vil si at han har ansvar for NSFs (og Spfs) kontakt med WOSM, og at han er den WOSM kontakter når de vil høre hvordan det går med oss.

– Det er veldig spennende at WOSM virkelig er i ferd med å posisjonere seg i verdenspolitikken. Med “Scouts for SDGs” viser vi at vi ønsker å gi vårt bidrag til at verden oppnår bærekraftsmålene. Samtidig er det veldig stas at Bear Grylls synes arbeidet vårt er så viktig at han har lyst til å stå i front når vi skal fortelle om samfunnsbidraget vårt, sier Eirik.

Her finner du mer informasjon om Scouts for SDGs Scouts for SDGs: https://sdgs.scout.org/ og her kan du lese mer om FNs bærekraftsmål.

WOSM

WOSM er forkortelsen for World Organization of the Scout Movement. WOSM har ca. 40 millioner medlemmer fordelt på 164 land. Alle gutter i NSF er medlemmer av WOSM. Tilknytningen til WOSM styres gjennom Speidernes fellesorganisasjon, som er et samarbeid mellom KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund. The European Scout Region er en av seks regioner i WOSM. WOSM og har sitt hovedkontor i Kuala Lumpur, med to avdelinger i Brussel og i Genève.

• Publisert: 27.11.2018
  • Av: Line Aas Mjøster