Blåtur og Korona-stand

Ekornpatruljen fra 1. Heistad har vært på "blåtur"! Det går ut på at speiderne ikke visste hvor turen skulle gå, eller hva som var på programmet. Dette var det lederne som hadde planlagt. Underveis fikk de i oppgave å ha Korona-stand!

Helgen 26.-28. juni var ekornpatruljen fra 1. Heistad på "Ut i det blå" tur eller "blåtur" som det også kalles. Det går ut på at speiderne i ekorn ikke visste hvor turen skulle gå, eller hva som var på programmet. Dette var det lederne som sto for.

Ekornpatruljen består av peffer og asser i troppen. Det er ofte de voksne lederne som veileder denne patruljen, og troppsleder Hanne Lene Olsen er en av pådriverne.

Opplegget denne helgen var planlagt av troppsleder Hanne Lene, roverleder Tobias  og gruppeleder Nora Britt.

7 speidere fra patruljen ekorn, 1 roverleder og 2 voksne ledere (som kom lørdag morgen).

Turen gikk til Stavern, hvor det først måtte løses oppgaver for deretter å få karthenvisning for å finne overnattings sted. Deretter ble det innsjekk på et speider hus for overnatting. Program fikk de underveis.

Lørdag morgen ble det informert om dagens hovedoppgave som var samfunns engasjement. Vi snakket litt om hvorfor og viktighet om smittevern. Speiderne laget deretter en "Korona stand" inne på området til Fredriksvern verft i Stavern. Håndsprit, solkrem og glass med Farris ble utdelt. Vi minnet også om smittevern forøvrig.

20200627_114014.jpg

Håndsprit og smitteverns-plakater var sponset av Larvik kommune, Farris fra nærbutikk Meny og solkrem fra apotek Bien.

Det var en svært varm og solrik dag så dette slo godt an hos alle turistene og folk som kom til verftet på tur eller for å bade.

Under standen ble det byttet på personell/speidere. De øvrige speiderne løste da andre oppgaver inne på verftet. Alt fra å finne ut noe om Norges flagg, kanoner, minnehallen,  bad mv. De med flest løste oppgaver fikk belønning. Det ble også tid for is og piknik - pizza og hygge i skyggen under trærne.

Dagen etter ble det frokost, evaluering av gårdsdagen, utdeling av Corona merke og hytta ble rengjort. Deretter var det tid for å gå noen kilometer på den flotte kyststien. Dette ble ved siste etappe en svært våt avslutning da himmelens sluser åpnet seg.

Alle var godt fornøyde. En hyggelig og samfunnsnyttig speiderhelg.

• Publisert: 09.07.2020
  • Av: Tiril Thorvaldsen Fosen (sommervikar)
  • Foto: Nora Britt E. Storhaug