Bli med på Barnas Camp Villmark

Speidere, rovere og ledere kan være med når vi arrangerer innendørs speiderleir på Camp Villmark 31. mars–2. april. Det blir tretelt i "skogen" og innendørs padling!

På villmarksmessa Camp Villmark skal speiderne sørge for morsomme aktiviteter til de yngste besøkende. Det skjer på Norges varemesse på Lillestrøm om tre uker. Vi har fått rundt 400 kvadratmeter til å rigge aktiviteter på, mens padlingen foregår i et 600 kvadratmeter stort basseng rett ved siden av aktivitetsområdet.

Norges speiderforbund samarbeider med messearrangørene om tilbudet til barn på Camp Villmark. Barnas Camp Villmark er, kort fortalt, en innendørs «speiderleir». I en rundløype på området til Barnas Camp Villmark kan barna prøve forskjellige ferdigheter og aktiviteter sammen med speiderne. Dette er et gratis tilbud til alle barn som besøker villmarksmessa.

Et par tusen barn på besøk

– Vi regner med mange besøkende til Barnas Camp Villmark, og legger opp til å kunne ta imot opp mot to-tre tusen potensielle nye speidere, forteller prosjektleder Fredrik Rossow. Det er kretsen hans, Romerike, som står for prosjektledelsen, og med seg på laget har de en engasjert og dyktig gjeng fra flere andre kretser, St. Georgs Gildene, Speidernes beredskapsgruppe og Speider-sport.

Hjelpere fra troppsalder søkes

– Vi har et vell aktiviteter å vise de besøkende, fortsetter Fredrik opprømt. – Spikke, sage ved, førstehjelp, livline, kano, pakking av sekk og ormerace, for å nevne noe. Aktivitetene er alderstilpasset, og gir en liten smak av speiderlivet. Se Fredrik fortelle om Barnas Camp Villmark.

– Vi har bruk for mange til å bidra, og alle fra troppsalder og oppover kan være med, det er bare å melde seg! Vi syntes det er et poeng å vise fram patruljesystemet, og det at i speideren lærer speiderne bort ferdigheter til hverandre, det er ikke bare voksne som står for kompetanseformidlingen!

Speider-sport kommer også til å være til stede. De har med seg det populære treteltet og mange andre produkter fra butikken sin.

Prosjektlederen ser fram til å sette speiderpreg på Camp Villmark. – Jeg gleder meg til å vise de besøkende litt av hva speiding er, og til å se speiderne våre vise hva de kan. Og selvfølgelig skal vi ha det moro selv også! lover Fredrik Rossow.

Alle som bidrar med noen få timers innsats får et merke. Det blir selvsagt også påfyll av mat og drikke underveis, ellers duger ikke speiderheltene.

Alle speidere – både små og store –  kommer for øvrig gratis inn på Camp Villmark, hvis de har speiderskjerf rundt halsen!

Bidra under Barnas Camp Villmark

Er du speider, rover, leder eller forelder og kan tenke deg å bidra i løpet av 31. mars–2. april og/eller i dagene før eller etter? Det er behov for hjelp til rigging og til å stå på stand, hvor oppgaven blir å veilede besøkende i de forskjellige aktivitetene. Alle får opplæring i oppgaven de blir satt til. Registrer deg ved å fylle ut deltakerskjemaet på nettsiden til Romerike krets.

norges_varemesse_utside_w1200.gifSpeiderfriluftsliv foregår selvfølgelig ute, men 31. mars–2. april flytter vi det inn på Camp Villmark på Lillestrøm.

• Publisert: 15.03.2017
  • Av: Kirvil Kaasa