Bli med på Humlas dag!

Ønsker din speidergruppe eller din patrulje å gjennomføre en humlevandring på Humlas dag 10. juni?

I anledning satsingen "Patruljen i samfunnet" har vi inngått et samarbeid med foreningen La Humla Suse som jobber for å sikre humlers levekår i Norge.

Humlas dag er et nytt arrangement for barnefamilier som skal gjennomføres rundt omkring i landet på humlas bursdag, søndag 10. juni. Målet med Humlas dag er å spre kunnskap om humlene og villbiene, og inspirere folk til å ta vare på og hjelpe dem. Humlene er pollinatorer som bestøver veldig mange plantearter, og har stor effekt på økosystemene, og særlig på matproduksjonen. Blir du venn med en humle, blir du også venn med naturen.

I dette prosjektet ønsker vi å involvere speidere i alderen 10-16 år som veiledere, eller såkalte humleveiledere. Opplæringen vil bli gitt av instruktører fra foreningen La Humla Suse (LHS), og blir gjennomført lokalt hos de speidergruppene/patruljene som melder seg.

Planlegging og koordinering

Speidergrupper, eller enkeltpatruljer, som er interesserte i å gjennomføre en humlevandring, tar kontakt med forbundskontoret, som videreformidler kontakt til La Humla Suse. Dere blir deretter enige om dere bare ønsker å stille med speidere som kan være humleveiledere på Humlas dag, eller om dere ønsker å påta dere noe mer ansvar for planlegging og koordinering av selve arrangementet.

Påmelding innen 18. mars 2018 til: Erling Husby, e-post erling.husby@speiding.no

Etter påmeldingsfristen, tar vi kontakt med dere og formidler kontakten videre til La Humla Suse, som sørger for koordinering og opplæring i speidergruppene.

Les hele brevet fra La Humla Suse

• Publisert: 09.02.2018
  • Av: Bendik Fjeldstad
  • Foto: Pixabay.com