Meny

— Det hadde ikke vært det samme uten noen av oss

— Vi hadde aldri gjort dette før, og visste ikke helt hva vi gikk til. Nå er vi kjempeglade for at vi reiste, sier Tobias Bettac Moos fra patruljen LOS fra 1. Sandsvær speidergruppe.

Tekst og foto: Regine Skogmo Grøtte

De er den første patruljen fra Tele-Busk krets som er på NM på mange år, og synes det er helt fantastisk:

 —  Vi har fått til mye mer en forventet! Vi har faktisk allerede begynt å håpe at vi klarer å kvalifisere oss til NM neste år også. 

Stolt patruljefører

Foreløpig ligger patruljen på en 10. plass, på tross av at de aldri har konkurrert i speiding før. Daniel Ringstad innrømmer at han ikke klarer å tenke på noe annet enn plasseringen, og at en så høy plass i løpet av konkurransen er ubeskrivelig gøy.

Henning, som er peff, er utrolig stolt av patruljen sin.

Regine2.jpg

— De har vært utrolig ivrige, medarbeidende, og lette å ha med å gjøre. Av og til er det litt vanskelig, som under matoppgaven, forteller han. Den klarte de akkurat å fullføre i siste minutt. Patruljen er veldig opptatt av at de ikke hadde klart et så bra resultat uten hverandre. — Det hadde ikke vært det samme uten noen av oss. Vi trenger alle sammen, legger Daniel til. 

Så langt har de likt praktisk oppgave aller best, der var de også en av de aller første patruljene som leverte inn. Det beste var at alle fikk bidratt med noe.
— Det var en inkluderende oppgave, og det er viktig for patruljen, vi liker å gjøre ting sammen, sier han.
Deres eneste klage er at det er litt for varmt, og mygg i teltet. På spørsmålet om de har smurt seg med solkrem, forteller de litt slukøret at nei, de har de ikke gjort i dag, noe de helst ikke vil at vi skal fortelle til de hjemme.  

Eneste jente

regine3.jpg

Frida Løver er eneste jente i patruljen, og sier at hun skulle ønske det var flere jenter, men at hun samtidig har det veldig gøy sammen med gutta.
— Hun knuser både meg og Sigurd i leken Spaghetti, poengterer Tobias. Sigurd sitter på en stubbe og nikker samtykkende. Men det er flere som vil utfordre Frida i ‘Spaghetti’, så patruljen må fortsette turneringen.  

regine4.jpg

  • Publisert: 16.06.2019
  • Av: Geir Storli Jensen

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen