En aktiv januarhelg

Det har vært en aktiv helg for flere i styret og vi har fått kjenne på speiderenergi i mange former rundt om i landet.

Vi startet med første møte i Speidernes fellesorganisasjon for det nye styret forrige uke. Der fikk vi blant annet gleden av å oppnevne Grenland krets av Norges speiderforbund som arrangør for NM i speiding 2019. Deilig at folk tar på seg ansvar og kjører på! Prosjektleder Hans Eide kan fortelle at arrangementet skal være i Fritidsparken i Skien og vi gleder oss!

Årets NM er det tiende felles NM for KM-speiderne og Norges speiderforbund. På Spf-møtet ble det oppnevnt en gruppe for å evaluere NM i speiding sin form og innhold. Evalueringsgruppa har representanter fra både medlemmer og sekretariat i begge forbund. 

 

Torsdag kveld var det ledersamling i Sørlandet krets og speidersjef Håvard var på besøk.

ledersamling sorlandet 1.jpgTopp stemning og mange motiverte og flinke folk som driver masse bra speiding i en av de største kretsene våre.

 

ledertrenersamling collage.jpg

Håvard reiste videre til nasjonal ledertrenersamling på Hamresanden. Takk til Kilden og Komité speiding for et trivelig, lærerikt og velsmurt arrangement! En ekstra takk til roverne som stilte opp ekstra for å gjøre besøket på Randøya ekstra bra!

 

IMG_BE80DAA8DB98-1.jpeg

På Leikvinjar var det samlet en solid gjeng inspirerte og kreative folk når nettverk for kommunikasjon hadde vintersamling. Visespeidersjef Birdy og styremedlem Eirik fikk glede seg over alt engasjementet og kjærligheten i denne gjengen. Det ble planlagt og produsert, og nettverket hadde en fin og engasjert idéøkt med landsleirsjef Andy om landsleirkonsept. (Foto: CF Salicath og Birdy)

 

kontaktseminar sjo.JPG

Styremedlem Silje var med på kontaktseminar for sjøspeidere for første gang. På Hvaler samlet over 50 kule sjøspeidere seg for å snakke om det gamle og planlegge det nye. Silje er bitt av sjøspeiderbasillen og gleder seg stort til videre arbeid!

 

Hyggen 1.jpg

Søndag var styremedlem Ane og speidersjef Håvard med på årsfest hos Hyggen speidergruppe med opptakelse av bevere, småspeidere, stifinnere, vandrere, rovere og ledere. Om noen lurer på hvordan beveropptakelse bør gjennomføres er det bare å ringe disse folka! Speidersjef Håvard hadde gleden av å dele ut sølvulven til Åse Lien Aaberg, som har en enorm speider-CV og fortsatt deltar på stifinnermøter hver uke i en alder av 78 år! (Foto: Ane)

Litt av en helg! Gleder oss til fortsettelsen :)

Speiderhilsen fra speiderstyret.

 

  • Publisert: 21.01.2019
  • Av: Speiderstyret
  • Speiderstyrets blogg

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen