Endelig sammen igjen!

Sist speiderstyret var samlet fysisk var helgen før landet stengte ned grunnet korona. Det var derfor fint å være samlet igjen helgen 6. - 7. juni. Når samfunnet nå har begynt å åpne igjen, er det gledelig å se at speideraktiviteten i det store land, begynner å gå tilbake til normalen. Det er en fornøyelse å følge med i sosiale medier om hva som skjer, og hvor flinke dere er til å tenke kreativ rundt smittevern.

Mange av sommerens leirplaner har nå blitt avlyst eller endret kraftig. For å støtte dette har vi satt igang prosjektet NÆRLEIR. Nærleir går av stabelen i dag med et digitalt leirbål klokka 18.00 for å kickstarte sommerens nærleire. Bli med! Det kommer forslag til gjennomføring av leirer og hensyn man må ta. I tillegg vil det være aktiviteter man kan gjøre selv hjemme, med vennegjengen eller patruljen for å få en følelse av sommerleir i år også. Speidersport har selvsagt merker for de som deltar. Det er også planlagt stor omtale i sosiale medier, slik at alle der ute kan få et glimt av alle leirene i sommer. Nærleir rundes av med et digitalt avslutningsleirbål 16. august.

Og apropos leir. Det er vanskelig å vite hvordan verden ser ut i fremtiden. Agenda 2021 har diskutert ulike muligheter for å gjennomføre leir, og styret har behandlet disse. Vi ønsker å gjennomføre landsleir som planlagt, men med ekstra smitteverntiltak, som blant innebærer at man trenger mer område. Vi vil i løpet av høsten fatte nytt vedtak hvis koronasitusajonen krever det. Vårt håp er på en landsleir som ligner mest mulig på en vanlig landsleir, men vår alles sikkerhet kommer først.

Styret har også signert Frivillighet Norges Mangfoldsplakat. I forslag til arbeidsplan, som det er arbeidet godt med på de siste KL/KSene, ønsker vi et større fokus på mangfold i organisasjonen. Vi ønsker å vise støtte til mangfoldet i mangfold, noe den siste tiden viser at vi trenger. Det blir spennende å se hva Nettverk for mangfold og inkludering kan bidra med, slik at vi når målene.

Videre har vi i god gang med forberedelser til speidertinget. Vi håper å kunne ha et Speiderting hvor vi er samlet, men planlegger også for en digital gjennomføring. Som orientering på tinget vil det bli informert om det meste av arbeid som skjer i forbundet. Vi opplever at det har vært et savn å ikke vite hva det sentrale NSF jobber med.

Vi har også fått oppnevnt flere i eiendomsskomiteen som skal utvikle våre eiendommer.
Leder er Karen Johanne Strømstad. Med på laget har hun nå fått Erik Bodahl-Johansen, Anne Sjømæling, Harald Schytz og Petter Nic Andersen

Vi ønsker alle speidere en riktig god speidersommer og gleder oss til en aktiv speiderhøst!

• Publisert: 25.06.2020
  • Av: Speiderstyret