Erklæring for frivillige i Norges speiderforbund

6. september 2021 vedtok Speiderstyret “Erklæring for frivillige i Norges speiderforbund”. Erklæringen skal godkjennes i medlemssystemet Min speiding ved innlogging.

Norges speiderforbund er en åpen og inkluderende organisasjon som skal hjelpe barn og unge å utvikle seg innenfor trygge rammer. Alle frivillige i Norges speiderforbund representerer speideren og er forbilder for barn, unge og andre voksne.

Som frivillige i Norges speiderforbund er vi tillitspersoner for speiderne og deres foresatte og for andre frivillige. Dette kan gi oss tilgang til både personopplysninger, helseopplysninger eller kjennskap til forhold som blir betrodd oss i fortrolighet av medlemmene. Det er viktig at vi ikke bryter tilliten vi blir vist.

Med “frivillig” menes alle som er ledere, alle som er valgt til et verv i et av organisasjonsleddene i Norges speiderforbund, alle som er oppnevnt til en rolle og alle andre voksne som er med i speiderarbeidet.

Ved innlogging vil det vises et vindu med erklæringsteksten du skal godkjenne. Hvordan fungerer det? Se veiledning her.

For å lese mer om hvert punkt i erklæringen og hvilke forpliktelser den innebærer, les mer her. Erklæringen skal godkjennes i medlemssystemet Min speiding ved innlogging.

• Publisert: 19.11.2021
  • Av: Norges speiderforbund