Eventyrene er der ute!

Speideren byr på sommerens og høstens herligste opplevelser for rovere og ledere, både på vann, på land og på is! Vil du være med, så heng på …

Brecamp, padlekurs på elv, fjelltur og friluftsliv på havet gir de beste mulighetene for flotte naturopplevelser, nye ferdigheter og gode dager med speidervenner som er like entusiastiske som deg!

Nettverk for friluftsliv arrangerer brecamp i Jotunheimen, med base på Spiterstulen siste uka i juli. Du kan selv velge hvor mange dager du har lyst til å være med. Campen er for deg som har tatt brekurs, enten gjennom nettverket, eller et tilsvarende kurs.

Norges nasjonalfugl, Fossekallen, har gitt navn til et av de gjeveste kursene vi har. Fra slutten av juli og noen dager ut i august får du bli med på kanopadling på en av Norges beste padleelver, Femundselva, som byr på stryk med fine utfordringer for alle. Enkelt friluftsliv og naturopplevelser står i fokus, i tillegg til rolig og systematisk jobbing med sikkerhet, padleteknikk, synfaring og ledelse på elva. Klokker og telefoner legges bort, overnatting skjer i gapahuk, og maten tilberedes over bål.

Ikke et ekstremkurs
Beate Andreassen deltok for få år siden, og anbefaler Fossekallen entusiastisk til andre: –  Jeg lærte om samarbeid, kommunikasjon, veiledning, ledelse, vennskap, friluftsliv, livskvalitet, tømmerfløting og mye mer. Fossekallen er ikke bare et kurs i elvepadling; jeg vil faktisk beskrive det som et kurs i speiding (…) for alle, uansett kjønn og alder!

Kurset er for deg som har tatt Turlederkurs kano, eller har tilsvarende erfaring fra kanopadling på flattvann, og som vil lære mer utfordrende padling på elv. Fossekallen er ikke et kurs i ekstrem elvepadling, men padling på elv med vanlige speiderkanoer.

Mot slutten av sommeren, 24.-26. august, kan du bli med Nettverk for friluftsliv på en fjellsporthelg. Mange mener at fjellet er på sitt flotteste da, og alle friluftslivsinteresserte rovere og ledere er hjertelig velkomne. Mer informasjon kommer!

Nytt kurs: Friluftsliv på havet
Kan du svømme og er interessert i å lære mer om speiding til sjøs og i skjærgården, er det alt som kreves for å bli med på det ferske kurset Friluftsliv på havet, idet august bikker over i september. Lær om om seiling, bruk av havkajakk, fangst og tilberedning av mat fra havet, navigasjon både dag og natt, sikkerhet til sjøs, valg av trygg havn, samt ledelse på en båt. Store deler av kurset vil foregå på forbundets egen vakre skute Havbraatt.

En uke seinere holder Nettverk for friluftsliv Solopadlekurset på Bøelva i Telemark. Dette kurset bygger på ferdighetene og kunnskapen fra Fossekallen, og passer for deg som er rover eller leder og over 18 år, og som har lyst til å utvikle deg videre som solopadler i kanoen. Kurset tar for seg grunnleggende teknikk for å padle alene i kanoen i strømmende og strykende vann.

Se arrangementssiden for mer informasjon om sommerens og høstens friluftslivseventyr på speidervis, samt påmelding og påmeldingsfrister.

Reisestøtte

Deltakere på friluftslivskursene kan søke om reisestøtte.

  • Publisert: 08.06.2018
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: Morten Ødegaard

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen