Forplikter seg til mangfoldsarbeid

Norges speiderforbund er blant de første medlemsorganisasjonene som har signert Mangfoldsplakaten til Frivillighet Norge.

Mangfoldsplakaten er et verktøy for å jobbe for større etnisk og kulturelt mangfold i frivillige organisasjoner. Den består av erklæringer som den enkelte organisasjonen bestreber seg til å omvandle til handling og resultater under overskriftene "Ville", "Gjøre" og "Sjekke".

Mange ulike organiasasjoner, deriblant Norges speiderforbund, har vært involvert i arbeidet med å utvikle Mangfoldsplakaten, som ble vedtatt på Frivillighet Norges årsmøte i slutten av mai.

Innledningsvis beskrives mangfold i frivilligheten slik: "En mangfoldig organisasjon anerkjenner  at vi er forskjellige og erkjenner at noen møter flere ulike barrierer for å delta."

Ikke like enkelt for alle
Nettopp barrierene for å delta i frivilligheten er noe av det som NSFs ganske ferske Nettverk for mangfold og inkludering skal jobbe med framover. Gerd Berget, leder for nettverket, er svært klar over utfordringen.
– En årsak til at vi foreløpig ikke har så mange medlemmer med annen kulturell bakgrunn, kan være at vi ikke har vært flinke til å rekruttere bredt. Det er nok også mange som tror at man må ha vært speider fra man var barn for å kunne være med i speideren.

Les mer om Mangfoldsplakaten her.

• Publisert: 11.06.2020
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: Paul Henrik Wanderås (Illustrasjonsfoto)