Meny

Freja (22) er valgt som ungdomsdelegat for bærekraftig utvikling i FN

Speider og frivillig i Norges speiderforbund, Freja Dohrn Ellefsen (22), er blitt valgt som LNUs (Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner) ungdomsdelegat for bærekraftig utvikling til FN.

Freja vil 6.-16. juli delta på FNs høynivåmøte om bærekraftig utvikling (FN-konferansen for bærekraftsmålene). Konferansen er basert i New York, men Norge deltar digitalt. Delegasjonen har hatt sitt første møte, og består av nøkkelpersoner fra ulike departementer og spesielt relevante organisasjoner.

Som ungdomsdelegat er man en del av den offisielle norske delegasjonen på lik linje med de andre delegatene, og er med på møter og forhandlinger. Freja kommer til å være en stemme for Norge, men også en stemme for barn og unge, reell ungdomsmedvirkning og et bærekraftsarbeid for fremtidens generasjoner.

Norges speiderforbund har gjennom Løvebakken-patruljen, Agenda landsleir og speiderprogrammet jobbet mye med bærekraft. I høst kom forbundet med innspill til Norges handlingsplan for bærekraftsmålene, og i våres deltok vi i VNR-rapporten (Voluntary National Review) som er en frivillig gjennomgang av hvordan det enkelte land ligger an med å nå bærekraftsmålene. Der jobbet vi med andre organisasjoner og ga tilbakemelding på Norges arbeid med de ulike målene. Dette arbeidet var et flott samarbeid mellom mange unge frivillige speidere. Rapporten blir presentert under forumet.

Norges speiderforbund ønsker Freja lykke til!


Les mer om ungdomsdelegatene her.

  • Publisert: 14.05.2021
  • Av: Caroline Leborg, Freja Dohrn Ellefsen
  • Foto: Privat

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv