Frivillighetens dag – gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen! Til alle oss ledere, komitémedlemmer, arrangementsstaber, kursholdere, ledertrenere, nettverksspeidere, aktive rovere, peffer og asser. Alle som bidrar til at speideren er et sted for opplevelser, fellesskap, vennskap og læring.

I dag er det frivillighetens dag og tid for å feire oss som holder hjula i gang, oss som legger ned tid, energi og engasjement for saken vi brenner for. Vi har nok alle hatt dager da det har manglet litt på motivasjonen, men da er det viktig å minne seg selv på at vi faktisk utgjør en forskjell i livet til barn og unge.

Å være frivillig i verdens største vennegjeng handler om å gi av seg selv, men det handler også om alt det du får tilbake.

I kveld er speiderleder Mohamad fra Rjukan speidergruppe nominert til prisen Årets nykommer i frivilligheten. Prisen skal deles ut av kronprinsparet under en nasjonal festaften for frivilligheten. Mohamads deltakelse som speiderleder har vært hans inngangsport til lokalsamfunnet. Han er en fantastisk ressurs for speidergruppa samtidig som han har fått plass i et fellesskap i en ensom ny verden der han ikke kjente noen.

Det er plass til flere ressurspersoner i våre speidergrupper, og vi skal være stolte av hvor mye fint vi faktisk har å tilby de som ønsker å stille opp.

Det er langt fra hverdagen som speiderleder til rampelys og rød løper, men noen ganger er det viktig å kaste litt ekstra glans på folk man setter pris på, dele ut en hedersbevisning, skrive en hyggelig e-post eller si noen fine ord. Det skal ikke alltid så mye til, men det er det ikke alltid like lett å huske på i en hektisk speiderhverdag.

Sett pris på hverandre og fortsett å spille en viktig rolle i andres liv. Vær stolt av deg selv og vit at din innsats settes umåtelig stor pris på!

Speiderhilsen fra speidersjef Håvard og Speiderstyret :)

• Publisert: 05.12.2018
  • Av: Speidersjef Håvard