Full rulle for landkrabber på sjøleir

Til sommeren ønskes både sjøspeidere og "landspeidere" velkommen til Sjøspeiderleir 2018 - Flagget til topps. Her kan du lese hvordan grupper som vanligvis ikke driver med sjøspeiding hadde det på sjøspeiderleiren i 2014 .

Sjøspeiding er ikke bare for speidere i slike grupper. Under den nasjonale sjøspeiderleiren i 2014 var rundt halvparten av deltakerne fra grupper som vanligvis ikke driver med sjøspeiding.

sjøleir-ball.jpg

Blant dem som deltok på leiren på Randøya utenfor Kristiansand i starten av juli, var Gjøvik fra Vestoppland krets.

- Det er gøy å være med sjøspeidere, ikke landkrabber, ler Emilie (14). Hun har nettopp fått være den første til å prøve en tur på zipline, spent høyt over bukta der gruppa holder til.

Speiderne fra Oppland mener de har vært ordentlige heldige med leirplassen sin. Toalettene og raiene er nære, og gruppa har også sitt eget badested.

- Jeg gleder meg til å ta den store båten ut til øya hvor vi skal være på haik, forteller Tirill (11) når vi snakker med Gjøvik-speiderne mandag i leiruka.

- Vi har padlet kano så ofte, og nå skal vi endelig få en stor båt også, legger Charlotte (12) til, før Gjøvik-jentene går inn i en såkalt zorbingball, og ruller ut over vannet.

sjøleir-leirsjef.jpg

Sigurd Ringvoll fra 7. Kristiansand var sjef for sjøspeiderleiren.

- Jeg har verdens beste deltakere og verdens beste stab. Det er bare helt fantastisk! slår han fast.

Mandag i leiruka fylte Sigurd 50 år, nøyaktig det samme som viseleirsjefen - på samme dag. I gave fra datteren fikk leirsjefen ei kongekrone med teksten «Gammel».

- Jeg går rundt og nyter folkets hyllest og får mange presanger. Det er helt knall å fylle 50 år på speiderleir, sier han.

Ønsker din gruppe å være med på sjøspeiderleiren til sommeren? Les mer her.

 

 

  • Publisert: 22.02.2018
  • Av: Alexander Vestrum
  • Foto: Alexander Vestrum
  • Sjøspeiding

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen