Gode kurs og "magisk" kveldshimmel

Patruljeførere og -assistenter var spesielt invitert til PatruljeLØFT, men også mange unge ledere og rovere deltok. De fikk være med på gode kurs, og også oppleve nordlys.

16-åringene Marthe Hellum og Ole Lona Moa var begge på LØFT på Midtsandtangen i Sør-Trøndelag for første gang. Marthe er fersk beverleder i Charlottenlund speidergruppe, mens Ole i høst har tatt over som roverlagsleder i Stjørdal speidergruppe.  – Kjempebra, er deres vurdering av PatruljeLØFT.

Deltakerne hadde lørdag to kursøkter, og kurstilbudene var mange og varierte. – Det var mye interessant å velge blant, sier Marthe. Noen av tilbudene, som kano- og kajakk-kursene, Speider-spillet og kurset Samarbeid i patruljen, var spesielt rettet mot de yngste deltakerne, mens Marthe og Ole valgte annerledes. Begge tok det populære kurset i psykososial førstehjelp. Ole valgte i tillegg et kurs om gruppedrift, og Marthe et kurs om speiderprogrammet. – Det passet bra for meg som er ny leder, og kurset gikk virkelig i dybden. Vi lærte mye, forteller hun.

Patruljen i samfunnet
Engasjement for samfunnet og engasjement for andre kommer til å få særlig mye oppmerksomhet i Norges speiderforbund i 2018 under overskriften «Patruljen i samfunnet», noe som også var med på å prege PatruljeLØFT

Alle deltakerne, unge som eldre, ble satt sammen i helt nye patruljer i anledning LØFT. I løpet av helga fikk de flere oppgaver som de skulle løse sammen, som quiz, innslag til leirbålsunderholdningen og blant annet en oppgave som handlet om samfunnsengasjement.

– Vi lagde en skulptur som skulle illustrere hvor sammensatt samfunnsengasjement er i speideren, forklarer Ole. – Vi fikk også fram at du ikke kan forutse alt som skjer, for eksempel på en speidertur, men at det å ta samfunnsansvar da handler om å ta vare på alle på en slik måte at alle får bidra med noe de kan.

IMG_0649.jpgSamfunnsengasjement uttykt gjennom et kunstverk av Oles LØFT-patrulje Hemne. Foto: Elisabeth Sveen.

Også andre sider ved arrangementet trekker de to roverne fram: – Det var veldig sosialt, og spennende å treffe andre og høre om hvordan speidingen drives hos dem, mener Ole. – Det var kult at peffene og assene kunne være med, synes Marthe. – Og så var det spesielt å se nordlys!

20170923_205604.jpgStemningsfullt under leirbålet på Midtsandtangen. Foto: Kjetil Vinorum.

Morgenstemning Midtsandtangen Foto Caroline Skogaker.jpgLitt regn på teltduken nattestid gjør ingen ting. I alle fall ikke når sola skinner når det er på tide å stå opp! Foto: Caroline Skogaker.

IMG_0654 (1).jpgKursholder Erling Huseby med to av kunstverkene fra patruljeoppgaven. Bak ham: Noen av de yngste deltakerne på PatruljeLØFT. Foto: Elisabeth Sveen.

  • Publisert: 26.09.2017
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: Kjetil Vinorum

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen