<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Gratulerer med kvinnedagen!

Kvinnedagen er en dag vi feirer og hedrer at medlemmene våre tør å ta plass, utfordre seg selv og gjøre verden bedre. Formålsparagrafen vår er tett knyttet til viktigheten av slike merkedager
  • Vi utvikler barn og unge til selvstendighet og ta aktivt ansvar i samfunnet

  • Det ligger i ryggmargen i organisasjonen vår å heie hverandre frem, og å mestre i fellesskap

  • Vi ser den største medlemsveksten blant jentene, de er virkelig på vei opp og frem! 

  • Jentene krevde sin plass, helt fra starten av speiderbevegelsen med Olave Baden Powell og og andre sterke kvinner tidlig på 1900-tallet, damene sa “Dette vil jo vi også drive med!”

  • Vi har fortsatt en vei å gå når det kommer til antall kvinnelige medlemmer  med lederverv i organisasjonen vår - en tredjedel totalt. I speidergruppene er fordelingen nærmere 50/50, men dette bør gjenspeiles i alle lederroller.

Dette peker speidersjef Peer-Johan Ødegaard på, og understreker at kvinnedagen også er en viktig kampdag for å gi menn og kvinner like rettigheter

 

Vi ønsker å markere denne dagen med å trekke frem noen flotte rollemodeller som har gjort portrettintervjuer i SPEIDEREN opp igjennom årene:

 

Foto: Alexander Vestrum

 

Martha Hagbø (SPEIDEREN nr 3 2022)
“Akkurat nå føler jeg at jeg har på en plass i livet hvor det er viktig å bidra og være med på å legge til rette for at andre skal få like fine speideropplevelser som meg. Men det betyr på ingen måte at de som ikke har kapasitet eller lyst, for den saks skyld, skal føle seg som dårligere speidere”

 

Foto: Alexander Vestrum

Katarina Myhre Jensen (SPEIDEREN nr 4 2022)
“Du får muligheten til å gjøre noe nytt, noe du ikke får plass, rom eller tid til å gjøre andre steder. Å drive store prosjekter er en veldig nyttig erfaring å ha med seg til senere. Å ikke bare flyte med i livet, men å ta kontroll og lage en plan”

 

 

 

Foto: Lars T.Røraas

 

Regine Skogmo Grøtte (SPEIDEREN nr 3 2019
“Det å være ung på Arendalsuka var en spesiell opplevelse. De fleste fra de andre organisasjonene var voksne mennesker, og de hadde vært i “gamet” i mange år. Da var det viktig å huske på at jeg er medlem av verdens største barne-og ungdomsbevegelse, nemlig speideren! Vi som speidere har mye mer påvirkningskraft enn vi tror. Alle har hørt om oss, og når du har på deg speiderskjerfet, representerer du ikke bare hele organisasjonen, du har den i ryggen.

 

Foto: Alexander Vestrum

 

Caroline Ekeberg Hop (SPEIDEREN nr 3 2018)
“Jeg hadde praksisplass på verdenskontoret til WAGGGS i Brussel 2015-2016. Internasjonalt kan det være riktig å ha atskilte forbund for jenter og gutter. Om ikke i Norge og Vesten, så er det svært mange land hvor jenter og kvinner er undertrykt og stiller dårligere. Da det er fint å ha en organisasjon som ivaretar deres interesser og gjør dem synlige. Og så må vi andre som er litt mer privilegerte være med på å dra det lasset.”

  • Publisert: 07.03.2024
  • Av: Silje Kroken