Meny

Heldigitalt speiderting for første gang

I helgen ble speidernorge samlet til heldigitalt speiderting for første gang. Alle som var med har del i æren for at det gikk på skinner!

Vi i Speiderstyret håpet i det lengste at det ville være mulig å samle de 122 representantene, ordstyrere, teknisk stab, gjester og andre slik vi pleier, men da smitteverntiltakene ble hevet enda to hakk få dager før arrangementet, måtte vi ta beslutningen om å gjennomføre Speidertinget 2020 heldigitalt. Det var ikke ønskeløsningen for et speiderting i koronaåret 2020, men når vi ikke kunne møtes på Vettre, var den digitale skjermversjonen det beste alternativet. 

Som en deltaker beskrev speiding på Speiderforum tidligere i høst: Å være speider betyr at du er beredt for utfordringer – at du har med deg badebuksa selv om du skal på vinterferie. Alle som var med på helgas speiderting viste at de tok utfordringen på strak arm. Forhandlinger, presentasjoner, diskusjoner og avstemminger forløp praktisk talt knirkefritt, og de to dyktige ordstyrerne Karen Johanne Strømstad og Knut Slettebak holdt det hele solid i tømmene fra åpningen fredag til avslutningen søndag, godt hjulpet av en bra gjeng i kulissene. Å følge med på en skjerm i mange timer, flere dager på rad, er krevende, men Speidertinget greide det.

Det var gøy og inspirerende å se og høre så mange ivrige, uredde og reflekterte vandrere og rovere på tinget. Speider- og Roverforum hadde flere med enn noen gang tidligere. Også flere av de andre representantene på Speidertinget 2020 var unge, noen helt ned i 15-årsalderen. Det er så bra å se deres engasjement for organisasjonen og speiderhverdagen deres. Heia dere!

Tusen takk til alle involverte i det første heldigitale Speidertinget! Det var preget av stort engasjement og strålende innsats fra alle kanter! Diskusjonene og innspillene til arbeidsplanen og de mange henstillingene som ble vedtatt av tinget har gitt oss et enda bedre utgangspunkt for 2021 og 2022 enn vi hadde i forkant. Og selv om arrangementet var mye mindre sosialt enn det pleier, hadde tinget et tydelig speiderpreg fra første anslag, med flaggutrulling, flaggsang og speidersanger i pausene. 

Det nye Speiderstyret takker for tilliten fra organisasjonen, og gleder oss masse til å ta fatt med stor giv. Vi hadde vår første prat i etterkant av Speidertinget, og vi er sikre på at vi har fått en skikkelig god patrulje på plass. Vi ser fram til mye spennende arbeid i de to åra som ligger foran oss. For oss er det også viktig å vite hva som rører seg, så det er bare å invitere oss på arrangementer eller sende oss en mail om du har en tanke eller bekymring! 

Vi håper vi ikke trenger å gjennomføre flere speiderting på denne måten, for vi liker jo best å møtes ansikt til ansikt, men vi har gjort oss mange viktige og nyttige erfaringer som kommer godt med seinere, uansett i både webinarer og andre møteplasser. Og vi er, ikke minst, kjempestolte av organisasjonen vår!

 

Hilsen Speiderstyret

Håvard, Birdy, Ane, Silje, Svein, Eirik og Peer-Johan

  • Publisert: 18.11.2020
  • Av: Speiderstyret
  • Foto: Alexander Vestrum, Birgitte Heneide, privat

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv