Helt ny kretsleder i helt ny krets

De to kretsene Salten og Helgeland er nå blitt ett, i nye Salten og Helgeland krets.

Forrige helg valgte den nye kretsen Ole Kristian Ljunggren Ringstad som kretsleder, og denne helgen godkjente Speiderstyret offisielt det nye kretsnavnet: Salten og Helgeland krets. Dermed er alt klart for mer speiding i regionen!

– Speiderstyret ønsker å rose begge kretsstyrene for sammen å ha vært gjennom en god prosess som har resultert i sammenslåingen av to av Nord-Norges fire kretser, forteller Peer Johan Ødegaard i Speiderstyret, som var tilstede på kretstinget.

Kretsens geografiske utstrekning dekker området fra grensen mellom Trøndelag og Nordland i sør til Tysfjord i nord. Den nye kretsen fortsetter å eie og drive Gullbekkheia speidersenter, som i mange år har vært Helgeland krets sitt leirsted like sør for polarsirkelen. Der er det mulig å arrangere leir for over tusen speidere i telt, og det er fine fasiliteter for hyttetur for patruljer, roverlag eller grupper, eller til å holde forskjellige lederkurs. Kretsen leier gjerne ut stedet til speiderarrangementer!

P1261439 (2).jpg
De to avtroppende kretslederne, Are Severin Ingulfsvann og Monica Jacobsen Beiermann, overleverer møteklubba til den nyvalgte kretslederen. Monica ble valgt til visekretsleder i den nye kretsen. Foto: Kjell Gunnar Skodvin

• Publisert: 05.02.2019
  • Av: Geir Storli Jensen