Hvordan skal vi drive med speiding i fremtiden?

De siste to ukene har alle medlemslandene i WOSM samlet seg seg for å stake ut kursen til speidingen internasjonalt. Helt digitalt!

Under det digitale ungdomsforumet deltok Magnus Gullbrå, Freja Dohrn Ellefsen, Erik Steinsbu Wasberg, Marthe Hellum og Markus Ho-Yen.

Hvert tredje år arrangeres World Scout Conference eller verdenskonferansen i speiding. Det er WOSMs generalforsamling og kan sammenlignes med et slags speiderting på verdensnivå.

På konferansen bestemmes blant annet hvem som skal holde de store verdensspeiderarrangementene som verdensjamboreen og Rover Moot, hvilke strategier vi skal jobbe med i speiding internasjonalt og hvem som skal sitte i verdenskomiteen. Her får den norske delegasjonen være med å bestemme hvilken retning speiding skal ta de neste tre årene.

I forkant av konferansen arrangeres det et Youth Forum. Dette er et forum hvor de unge delegatene til konferansen får muligheten til å møte hverandre og forberede seg i forkant av selve konferansen.

Vi som deltok fikk jobbe med folk fra hele verden i Internasjonale Teams, der vi diskuterte de ulike sakene til konferansen. Vi fikk også lære om beslutningsprossessene i WOSM og stemme over saker vi la frem. På forumet hadde de også mange ulike workshops om blant annet ungdomsengasjement, bærekraft, og speidernes påvirkning i samfunnet.

I tillegg stemmer man på såkalte Youth Advisors. Dette er seks personer som blir observatører i verdenskomiteen og medlemmer av ulike arbeidsgrupper. De skal jobbe med å fremme unge medlemmers syn på speiding i WOSM. Ungdomsforumet i år var det siste, ettersom en av sakene på konferansen var at forumet og konferansen skal slås sammen til ett felles arrangement.

I 2023 blir verdenskonferansen avholdt i Egypt. Hvis du ønsker å utgjøre en forskjell for speiding på internasjonalt nivå, bør du absolutt søke om få delta. Som ungdomsdelegat vil du lære mye om speiderarbeid i hele verden og speidingens rolle i samfunnet. Dette er en spennende mulighet du ikke vil angre på om du tar!

WAGGGS hadde også sin verdenskonferanse i år, her kan du lese mer om den.

Les mer om WOSM.

Finn ut mer om internasjonal speiding.

• Publisert: 08.09.2021
  • Av: Marthe Hellum, Alfred Mestad Rønnestad og Erik Steinsbu Wasberg