I full gang!

I helga hadde vi i Speiderstyret vår første hele styremøtehelg i Oslo. Det var skikkelig stas – og ganske intenst. Vi er en energisk og engasjert gjeng som gjerne vil dele hva vi driver med, derfor har vi lyst til å blogge litt om hva som rører seg i styret.

Fra før har vi hatt en helg med styrekurs og kunnskapsoverføring fra det forrige styret. Det var både nyttig og hyggelig, ikke minst for å sette seg litt inn i de prosessene som er i gang.

Frivillighetens dag

Før helga begynte, deltok noen av oss på Frivillighetens dag på DOGA i Oslo. Vi fikk med oss lærerike seminarer, og det ble gjort stas på vår egen speiderleder Mohamad Nabel Omr Deeb fra Rjukan speidergruppe. Han ble kåret til Årets nykommer i frivilligheten og fikk pris av selveste kronprinsparet! Rørende og veldig stolt øyeblikk og en pris som alle speiderledere burde føle som sin egen.
_BH29987-Foto Frivillighet Norge Birgitte Heneide.jpg

Foto: Birgitte Heneide

 

Åpent forbundskontor

Vi hadde invitert til åpent juleforbundskontor rett i forkant av styremøtet. En fin gjeng med folk tok turen innom kontoret i St. Olavs gate for pepperkaker og gløgg, og for å hilse på styret og mange av de ansatte. Dette  vil vi få til flere ganger, for det ble god stemning! Når vi etter hvert flytter styremøtene litt rundt i landet, håper vi at vi kan legge til rette for slike møteplasser med styret andre steder.

Organisasjonsstruktur

Arbeidet med organisasjonsstruktur nærmer seg innspurten, og flere av sakene på styremøtet handlet om dette. Vi skal vedta nye mandater for komiteer og nettverk fremover, og Komité speiding var først ut. Styret har hatt god dialog med komiteen, slik at vi er sikre på at alle parter kjenner seg igjen i mandatet.

Ansatte i kretser og grupper

En spennende nyhet fra styremøtet, er at vi vedtok at kretser og grupper skal kunne velge at arbeidsgiveransvaret for deres ansatte ligger hos forbundskontoret. Dette åpner for eksempel for at kretser eller grupper som i dag kunne hatt behov for en ansattressurs, trolig vil kunne «kjøpe» en større eller mindre stillingsprosent fra NSF nasjonalt. I tillegg vil kretsen/gruppa slippe å sitte på arbeidsgiveransvaret, og den ansatte blir en del av et større miljø. Samtidig kan personen fortsette å ha arbeidssted et annet sted i landet hvis det er ønskelig. Dette tror vi kan bli et fint tilbud til kretser og grupper som har, eller som ønsker seg, ansatte.

Landsleir

Landsleir er forbundets største og viktigste arrangement, og vi ønsker at det skal være godt forankret i hele organisasjonen. Vi har derfor gjort en grundig gjennomgang og revidert landsleirmandatet for at det sittende styret skal ha godt eierskap til det oppdraget vi skal følge opp overfor landsleirkomiteen.

I tillegg oppnevnte vi ny landsleirsjef, og vi er veldig fornøyde med å kunne annonsere at det er Andy Hyde som får oppdraget med å lede leirkomiteen for landsleiren i Indre Østfold i 2021! Andy har fersk erfaring fra landsleirkomité som administrasjonssjef på Nord 2017 og vil videreføre erfaringene derfra. Han har også mye nyttig erfaring fra flere store utenlandske leire og et stort internasjonalt engasjement. Med sin bakgrunn fra Speiderstyret er han godt kjent med organisasjonen og strategien, og etter anbefalinger fra forrige leirkomité vil han jobbe for å inkludere en større del av organisasjonen og forankre mer av strategien i landsleirarbeidet. Han har den høyeste ledertreningen i NSF, har vært ledertrener på alle nivåer, og vi er trygge på at han vil være en god leder for leirkomiteen.

Vi snakket også om arbeidsplanen for 2019–2020 – særlig om gruppe- og kretsutvikling. De andre sakene som var oppe, handlet om prosjektet Trygge og inkluderende møter, kretssammenslåinger og språkmerker til speiderskjorta.

Veien videre

Neste styremøtehelg blir 1.–3. februar 2019. Da tar vi turen til Vesterlen krets og Frikvarteret i Sirdal, der det skal være et nasjonalt møte for Speidernes beredskap samme helg. Vi gleder oss til å hilse på den gjengen.

Vi gleder oss masse til å fortsette arbeidet, og vi håper selvsagt å høre fra deg hvis du har innspill til oss!

 

Speiderhilsen fra Speiderstyret

  • Publisert: 12.12.2018
  • Av: Speiderstyret
  • Foto: Tekst: Speiderstyret, Foto: Birgitte Heneide, Foto: Iver Gjendem
  • Speiderstyrets blogg

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen