Meny

I gang for fullt

Vi tok oss en helg fri etter Speidertinget, og så møttes Speiderstyret for å sette i gang styreperioden for fullt. Denne gangen handlet det meste om å legge et godt grunnlag for de neste to årene.

Første møtehelg tok vi turen ut i skogen. Omgivelsene hjalp oss til å huske på hvorfor vi var samlet, og hvor fokuset vårt bør ligge – altså på speiderne og speideraktiviteten. 

Vi begynte med å snakke om hvordan vi ønsker å ha det i patruljen, og hvilke forventninger vi har til hverandre. I tillegg ble vi generelt bedre kjent. Dette var en spennende øvelse hvor vi fikk se likheter og ulikheter, og ble bevisst på at vi er en god sammensetning som utfyller hverandre. 

Lørdagen brukte vi til å snakke om styrets ansvar og oppgaver for å bli bevisst på rollen vi har, og pliktene som følger med det å sitte i styret. Vi fikk også prøvd oss på en kahoot om styrearbeid som ble både lærerik og morsom! Hvordan vi ønsker å legge opp styremøtene ble diskutert, møtedatoer for hele 2021 ble satt, og vi fikk fordelt oppfølgingsansvar mellom oss. Kretsledere, korpsledere og korpssjefer kan se frem til å bli kontakta av sin kontaktperson i styret den nærmeste tida.

Vi diskuterte også hvordan vi ønsker å være som styre – både hva som skal lede oss, hva vi vil jobbe for, og hvordan vi vil kommunisere. Det er også viktig at styret opprettholder et strategisk nivå, så vi diskuterte hvordan vi skal opprettholde dette, samtidig som vi passer på drifta av forbundet. I denne sammenhengen snakka vi om hvordan styret ønsker at arbeidsutvalget (AU) skal fungere. Vi bestemte også at Håvard, Birdy og Peer-Johan fortsetter å sitte i AU.

I løpet av helga fikk vi også tid til å se over den nylige vedtatte arbeidsplanen for å få snakka litt om hvordan vi kan få satt i gang arbeidet. Da har vi med oss alle de gode forslagene på tiltak som forumene diskuterte, og som kom frem i løpet av tinget. Dette var en start for oss, og så skal vi få til en økt med forbundskontoret og Komité speiding den nærmeste tida, slik at vi sammen kan finne de beste løsningene for å oppnå målene i arbeidsplanen. Vi gjorde også en vurdering på hvordan vi ligger an med langtidsmålene, siden arbeidsplanen har tatt utgangspunkt i disse målene og skal være et verktøy for å nå dem.

Vi gleder oss til å fortsette strategiarbeidet! Og skulle du sitte med en god idé, må du ikke være redd for å sende den inn, enten til en i styret eller til nsf(at)speiding.no. 

Vi kjenner på stor glede og mye engasjement over å få satt i gang raskt, og gleder oss til digitale samlingspunkter i desember!

 

IMG_0040.jpg

IMG_0039.jpg

  • Publisert: 03.12.2020
  • Av: Speiderstyret
  • Speiderstyrets blogg

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv