I helga hadde både Komité speiding (KS) og Speiderstyret en god arbeidshelg!

Vi hadde felles møte på Leikvinjar og fikk noen gode økter sammen og noen hver for oss.

Vi hadde et møte med mange spennende saker på programmet denne helga. Da alle hadde ankommet Leikvinjar, spiste vi middag før vi begynte med møter. Styret brukte tida til å oppdatere hverandre på nyttige saker og hendelser siden forrige møte. Generalsekretær Stine ga også en orientering fra forbundskontoret. På programmet for fredag kveld stod også en sak om utmerkelser. Det er satt ned en arbeidsgruppe som skal se på draktreglementet og utmerkelsene i NSF. Vi fikk høre hvordan arbeidet går, og hvilke tanker arbeidsgruppa har gjort seg så langt. Det var veldig kjekt å høre om alle de gode tankene fra denne engasjerte gjengen!
 

Gode samtaler om Speiderlederloggen og arbeidsplanen

Lørdagen begynte med flaggheis og ord for dagen – fine å ta med seg i sakene som skulle komme. Sammen med KS hadde vi en god økt om arbeidet med Speiderlederloggen, som virkelig begynner å ta god form. Styret fikk komme med sine tanker om prosjektet. Etter dette fortsatte vi diskusjonen om hvordan det bør jobbes videre med temaet livssynsåpenhet i programmet vårt. Formålet er å sørge for at vi har et program som treffer bredt og reflekterer formålsparagrafen og speiderløftet. Vi skal være en organisasjon som er åpen for alle livssyn, og programmet skal legge til rette for refleksjon og diskusjon rundt livssyn.

Lørdag fikk vi også tid til en god økt om arbeidsplanen som skal legges frem på Speidertinget til høsten. Her fortsatte vi arbeidet etter innspill fra KL/KS i vår. Vi synes vi har fått innspill fra flere steder i organisasjonen, og mener at vi sammen skal klare å lage en god plan for de neste to årene – perioden som skal avslutte den nåværende strategiske planen vår. Vi håper også at kretser kan kjenne seg igjen i punktene som kommer inn i forslaget til arbeidsplan, og at punktene reflekterer viktige arbeidsområder de kommende to årene.

Basert på denne økten hadde styret også en diskusjon om rammene for budsjettet som skal legges frem på tinget. Dette arbeidet vil fortsette, og kontoret skal utarbeide et forslag basert på diskusjonen. Denne saken var en god siste innspurt før vi alle tok en gåtur og fikk god utsikt utover Hønefoss og omkringliggende områder.
 

Mange fine arrangementer i vente!

På søndag fikk besøk av prosjektleder Martha og nestleder Markus for den nasjonale roverleiren Eldorado. Vi fikk høre om alt det morsomme som er planlagt på Tredalen i sommer og fikk lyst til å delta selv! Vi fikk også digitalt besøk av prosjektleder for nasjonal peffsamling, Tordis. Peffene får et skikkelig bra arrangement på Paulen gård i Vennesla. Til slutt snakket vi om Nasjonal lederfest – sammen skaper vi magi! Hvis du ikke alt har bestemt deg for å bli med, er det bare å starte tankeprosessen! Ta med deg rovere og ledere du kjenner til et superbra kick-off på speiderhøsten! Påmeldinga er alt åpen.

Neste gang styret skal samles, er på NM i speiding i Trøndelag. Da skal vi blant annet ha årsmøte i Speidernes fellesorganisasjon sammen med Norges KFUK-KFUM-speidere. Vi gleder oss masse til å se mange kunnskapsrike og kreative speidere konkurrere i spennende oppgaver!

 

Et knippe blinkskudd fra helgen: 

Smiiil! Speiderstyret og KS smilte pent til fotografen. 

Flaggheis lørdag og søndag morgen. 

Hyggelig besøk av prosjektleder Martha og nestleder Markus for den nasjonale roverleiren Eldorado.

Fin gåtur i nærområdet.

En fin plass til gode samtaler, Leikvinjar.

  • Publisert: 25.05.2022
  • Av: Speiderstyret
  • Foto: Stine Schultz Heireng
  • Speiderstyrets blogg

Del saken