BUT but, it’s not only only

Speiderstyret har vært på Barne- og ungdomstinget (BUT), et årsmøte for alle medlemsorganisasjonene i LNU (Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner). Ole Christian og Silje var på plass sammen med nesten hundre andre for å vedta ny politikk for denne paraplyorganisasjonen, dele erfaringer og bli kjent med engasjerte og kule representanter.

Rode sa det veldig godt i sin åpningstale: «Vi tar de kampene som dere har til felles, så dere slipper å ta dem og kan holde på med det dere er best på.» LNU jobber med politikk, kompetanse og støtteordninger.

but 1 400.jpg
Silje og Ole Christian fra Speiderstyret sammen med Styreleder i LNU, Rode Margrete Hegstad

Nytt styre

Rode Margrete Hegstad ble gjenvalgt til to nye år som styreleder i LNU. Hun får mye skryt for å være en dyktig lobbyist – en egenskap som er god når du skal representere mer enn 100 barne- og ungdomsorganisasjoner. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad sa i en videohilsen til tinget at «Rode er en dyr lobbyist». I årsmeldingen ble det blant annet fremhevet at LNU har bidratt til 25 millioner i økt nasjonal grunnstøtte (fra 2017 til 2019) og 200 millioner i økt momskompensasjon (fra 2018 til 2019).

but 3 400.jpg
Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen

Stor(tings)fint besøk

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen holdt en veldig engasjerende hilsningstale. Som stortingspresident har hun bare kongefamilien over seg i rang, så det var kult at hun hadde tid til å komme. I talen sin snakket hun om at noe av det viktigste arbeidet vi gjør, er å skape fellesskap i samfunnet, og at tilliten vi har til hverandre er grunnlaget for beredskapen i Norge. Hun snakket også om at det er viktig å få frem de unge stemmene i samfunnsdebatten, men at hun forstår at det er skummelt i dagens ytringsmiljø. Stortingspresidenten mente derfor det var viktig å bekjempe dette med enda mer engasjement, og at dette vil hjelpe demokratiet og øke valgdeltakelsen.

Lån en LNU-er

Under Barne- og ungdomstinget ble det flere ganger nevnt at LNU ønsker å kommer mer på besøk rundt i landet. Både ansattressursene i LNU og styremedlemmene går det an å booke. De kan holde kurs, yte generell hjelp eller holde workshoper for å utvikle nye løsninger. Dette kan være aktuelt på kretsnivå eller i komiteene og nettverkene.

Les mer på https://www.lnu.no/kurs-og-ressurser/lan-en-lnuer/.

Vi takker for oss denne gang og for et supert barne- og ungdomsting – vi gleder oss til neste år!

but 2 800.jpg

• Publisert: 04.05.2019