– Jeg vil også bli speider!

På høsten er det viktig å være synlig og tilgjengelig for dem som er interessert i å bli speider. Nye medlemmer i høsthalvåret betyr dessuten penger i gruppekassa, men da må de registreres først!

På denne tiden av året får forbundskontoret henvendelser fra foreldre som lurer på hvor de finner nærmeste speidergruppe, og hvordan de kan komme i kontakt med gruppa. Nettsiden blispeider.no inneholder kontaktinformasjon og karthenvisning til alle NSFs aktive speidergrupper, i tillegg til god informasjon om hva speideren er.

Informasjonen om gruppa på siden blispeider.no hentes fra medlemssystemet Min speiding. Gå inn på blispeider.no og sjekk hvilken informasjon som finnes der om din gruppe og at den stemmer. Er det riktig kontaktperson som står oppført? Det kan godt være en annen enn gruppeleder, hvis det er hensiktsmessig for din gruppe.

Et godt førsteinntrykk
Husk å følge med på henvendelser som kommer fra dem som er interesserte i å bli med i speidergruppa deres. Å ta imot dem med et raskt og positivt svar, er viktig for inntrykket de får. Har dere ventelister, eller få lederressurser, ikke vær redd for å be foreldrene om å bidra med et eller annet. Mange kan tenke seg å gjøre en innsats for aktiviteten barna er med på, og synes det er positivt å bli spurt. Kanskje noen av foreldrene har særlig kunnskap, fra yrket sitt eller fra en hobby, om noe dere kan gjøre på et flokk- eller troppsmøte? Tenk utenfor boksen!

Viktig og smart å registrere medlemmer!
Husk å registrere nye medlemmer i medlemssystemet Min speiding. Da får de tilsendt medlemsbladet Speideren når en ny utgave kommer. Medlemmer over 16 år får vårt nyhetsbrev en gang i måneden med nyttig informasjon om kurs, arrangementer og mye mer.

Er du medlem i NSF, er du også omfattet av forbundets gode personskadeforsikring på alle speideraktiviteter, inkludert på vei til og fra disse.

Personskadeforsikringen gjelder også for mer risikofylte aktiviteter, det vil si for fjellklatring, isklatring, klippeklatring, buldring, grotteklatring og rafting. Også deltakelse på speideraktiviteter i andre land, er omfattet av forsikringen, så lenge deltakelsen skjer gjennom NSF.

Når et nytt medlem er registrert i medlemssystemet, får det tilsendt kontingentgiro. I høsthalvåret er forbundskontingenten 50 % av kontingenten for hele året. Hele denne er øremerket speidergruppa – en økonomisk gavepakke til det lokale speiderarbeidet!

• Publisert: 21.09.2018
  • Av: Kirvil Kaasa