Meny

Kjent friluftslivsprofil blir ny generalsekretær i Norges speiderforbund

Stine Schultz Heireng er ansatt som ny generalsekretær i Norges speiderforbund, og starter i rollen 1. august.

Hun er en kjent friluftslivsprofil fra Tursøstre, og er tildelt den prestisjetunge Friluftslivsprisen i 2017 sammen med søsteren Hege Schultz Heireng. Samme år mottok de prisen Årets Villmarking. 

Stine er en god ambassadør for det kortreiste og tilgjengelige friluftslivet som vi heier på i Norges speiderforbund, og har skrevet flere bøker om friluftsliv.

De siste ti årene har hun hatt ulike roller innen idretten, senest som leder for innsyn- og åpenhetsprosessen i Norges idrettsforbund, og som ansvarlig for forvaltning av spillemidler til alle særforbund og idrettskretser i landet.

– Jeg kjenner meg veldig igjen i Norges speiderforbunds verdier, og tror det blir utrolig spennende og gøy å få være med å videreutvikle organisasjonen, ta vare på frivilligheten, og bidra til speidernes viktige samfunnsoppdrag, sier hun.

– Jeg er opprinnelig fra Ski og har mange gode minner fra min tid i 1. Ski speidergruppe som barn. I dag bor jeg i Oslo og bruker mye tid på familien min, friluftsliv, turer og klatring. Jeg er utrolig glad i å sitte rundt et bål med store furukroner over meg og stjernehimmelen som tak.

Speiderens viktige oppdrag
– Som generalsekretær i Norges speiderforbund kan jeg kombinere erfaringen jeg har fra nærings- og organisasjonslivet, min kompetanse innen målstyring og forvaltning, og mitt brennende engasjement for barn, unge og friluftsliv.  39-åringen er bevisst på at speiding er mer enn friluftsliv. – Jeg motiveres av å få bidra til å skape selvstendige og ansvarsbevisste barn og unge. Det å gi dagens barn og unge en trygghet og evnen til å stå støtt i møtet med naturen og i møtet med livet ellers, er et oppdrag som ikke kan verdsettes nok, understreker hun. – Jeg mener Norges speiderforbunds samfunnsrolle blir enda viktigere i tiden fremover, og jeg gleder meg til å være med å bidra til at enda flere oppdager speiding i fremtiden.

Generalsekretæren leder forbundskontoret og samarbeider også tett med Speiderstyret. – Vi er ekstremt fornøyde med å få med oss Stine på laget som forbundets nye generalsekretær. Hun har en spennende profil og en bakgrunn som gjør oss helt sikre på at hun vil løfte Norge speiderforbund i årene som kommer, slik at vi kan fortsette å være en relevant og attraktiv organisasjon for barn og unge hvor alle kjenner seg velkommen, sier speidersjef Håvard Djupvik. 

– Som generalsekretær må du være en lagspiller og skape fellesskap og trivsel gjennom det daglige arbeidet ditt – både i Norges speiderforbunds administrasjon og blant de frivillige nasjonalt, i kretser og korps og i speidergruppene, understreker han. 

– Jeg gleder meg til å bli kjent med speiderne, de frivillige og ansatte i forbundet, og har allerede sett på muligheten for å besøke en leir i sommer, forteller vår nye generalsekretær.

Heireng har også bakgrunn fra privat næringsliv, er statsautorisert revisor og har jobbet med revisjon i nærmere ti år.

Grundig ansettelsesprosess
Det har vært en bred og god prosess for å ansette ny generalsekretær i Norges speiderforbund. Speiderstyret oppnevnte tidlig et ansettelsesråd som har bidratt i hele veien. Rådet  besto av styrets arbeidsutvalg og et knippe erfarne ressurspersoner med god kjennskap til organisasjonen og rollen. De som bidro er styreleder i WAGGGS Europa, Eline Marie Grøholt, tidligere generalsekretær i NSF, Karen Johanne Strømstad og speider og lederutvikler/coach John Øyvind Livden. Ansettelsesrådet var involvert i arbeidet frem mot innstilling av kandidater, men det er Speiderstyret som har hatt det siste ordet i selve ansettelsen.

Fram til Stine Schultz Heireng tiltrer 1. august er Brede Udahl konstituert generalsekretær.

  • Publisert: 10.05.2021
  • Av: Line Aas Mjøster
  • Foto: Foto: H.S. Heireng

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv