Klar – ferdig – NM!

Denne helgen er det NM i speiding på Nøtterøy i Vestfold. Over 120 patruljer fra hele landet skal konkurrere om poengene og ha en super helg på leir!

I løpet av våren har Ulv, Gaupe, Blekksprut, Rompetroll, Måke, Vaskebjørn, Gjøk, Gapeflyndre og mange andre patruljer fra KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund kvalifisert seg til NM gjennom kretsbannerkonkurransene. Fredag sjekker de inn på NM-området, slår opp teltene og gjør seg klare til å teste kunnskap og ferdigheter i blant annet førstehjelp, orientering, matlaging utendørs og pionering (konstruksjoner av stokker og tau).

Moro og spenning
Søndag ettermiddag blir vinneren kåret, og innen da venter mye moro og spenning for de mange hundre speiderne som deltar i årets mesterskap. For to år siden vant patruljen Ulv fra 5. Hamar KFUK-KFUM-speiderne. I fjor var det patruljen Gaupe fra Riska speidergruppe som sammenlagt fikk flest poeng og fikk vandretrofeet med seg hjem.

Fredag kveld er det åpningsarrangement, lørdag kveld blir det selvsagt leirbål! Speider-sport er til stede på NM-området. Er du med som leder, kan du få med deg både lederaktiviteter og lederkro sammen med nye og gamle venner.

Følg NM i speiding 2018 på nmispeiding.no, på Facebook, Snapchat og Instagram gjennom hele arrangementet!

  • Publisert: 14.06.2018
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: Lars T. Røraas

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen