La oss feire oss selv i hele 2022!

Hva hadde Norges speiderforbund vært uten alle de engasjerte frivillige? Uten ledere som engasjerer seg for, og sammen med, barn og unge? Eller uten likepersoner som kan gi en hjelpende hånd når man er usikker på neste steg? Det er de frivillige som bruker sin tid uten å forvente å få betalt, som er ryggraden i Norges speiderforbund.

I 2022 skal vi lage en landsdekkende fest hvor vi løfter frem den innsatsen som legges ned hver dag av gruppene, kretsene og korpsene. Det er Norges viktigste lagarbeid som skal feires! Norges speiderforbund skal bruke hele 2022 til å feire våre frivillige, skape vekst og masse aktivitet.

Første søndag i advent kickstartet vi Frivillighetens år 2022 i Oslo Rådhus. Speiderne var godt representert blant alle de frivillige organisasjonene, både inne på Rådhuset og utenfor. Speidere fra Tåsen speidergruppe og 17. Oslo speidergruppe var godt synlige med speiderleir og masse aktivitet. 

 

Speidernes dag 23. april

I 2022 har Norges speiderforbund valgt å markere St.Georgsdagen som er Speidernes dag, 23. april. Det skal vi gjøre sammen med KFUK-KFUM-speiderne. Sammen inviterer vi til speideraktivitet og moro over hele landet slik at lokalsamfunnene blir enda bedre kjent med oss. I den anledningen har vi utviklet en landingsside sammen med KFUK-KFUM-speiderne som vi ønsker at alle skal registreres seg på. Dere registrerer deres arrangement her

 

Masse aktivitet i hele 2022

Selv om vi har Speidernes dag (VÅRDAG) som en merkedag, må vi ikke glemme alle de andre aktivitetene som skjer i 2022. Prøvde du hjemmeleir i fjor? Om du ikke har påskeaktivitet med gruppa eller patruljen din i påsken kan du gjerne lage hjemmeleir sammen med familien eller en venn. Mer info om hjemmeleir kommer i begynnelsen av 2022. 

Det blir også en ny runde med Friluftslivets uke i 2022. I Friluftslivets uke har vi #nattinaturen, hvor du også kan invitere med en venn, eller noen du ikke kjenner så godt på tur #sammenpåtur.

2022 skal bli en heidundrende fest! Vi gleder oss allerede til å feire alle våre frivillige og inviterer til peff-samling, ledersamling og UNG ledersamling. Helgene vil bli fylt med masse gøyalt og faglig påfyll, latter og nye venner bli med på festen!

Ofte kommer de beste ideene fra gruppene, kretsene og korpsene. Skriv gjerne til prosjektlederen til Frivillighetens år (Abdi Said) om hva dere jobber med, så kan vi dele det videre, og ta med de gode ideene inn i arbeidet med Frivillighetens år 2022.

Mulighetene er uendelige. Vi gleder oss til å hedre våre frivillige, ha masse arrangementer og gode samlinger gjennom hele året. Speiding er for alle og i 2022 skal vi bli enda flere!

 

  • Publisert: 21.12.2021
  • Av: Abdi Said
  • Foto: Lars Røraas

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv